BBC eleştirmenlerine göre 2023’ün en iyi 6 filmi

Hafta sonu ne izleyeceğim diye düşünenler için 2023’ün en iyi film önerileriyle geldik!

Saint Omer

Geçtiğimiz yıl Fransa adına Oscar’da yarışan film, ırk, sınıf ve annelik üzerine bir drama olarak izleyiciye sunuluyor. Saint Omer, bebeğini ölüme terk etmekle suçlanan Senegalli genç bir kadının ırk ve sınıf kavramları üzerinden gerçek hayattaki davasına dayanıyor.

Oppenheimer

Christopher Nolan’ın ‘Şimdiye dek yaptığım en başarılı film.’ diye tanımladığı Oppenheimer,  atom bombasının babası olarak bilinen fizikçi J Robert Oppenheimer’ın hayatından kesitleri anlatıyor. Oppenheimer’ın hayatının önemli bir bölümüne etki eden atam bombasının yapılış süreci ise filmin en önemli kısmını oluşturduğunu söylenebilir.

Dolunay Katilleri

Osaga cinayetleri ve FBI’ın doğuşu konu alan Dolunay Katilleri, gerçek bir hayat hikayesini dayanmış olmasından dolayı oldukça etkileyici. David Grann’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan film, 1920’lerin Amerika’sında vahşetin arkasındaki korkunç sırrın açığa çıkarılmasını anlatır.

Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır

Texas’ın batısındaki bir petrol boru hattını bombalamayı planlayan bir grup eko-aktivisti anlatan film, iklim kriziyle mücadelenin bu eylemle olabileceğini anlatıyor. Karakterlerin patlayıcı kimyasallarla uğraşmalarından dolayı kendilerini kazara öldürme tehlikesi altındalar bu da filme dayanılmaz bir gerilim katıyor.

Yaratıcı

İnsanlar ve yapay zeka savaşırsa ne olur? Fil tam da bu sorunun cevabını konu ediniyor. Eski bir özel kuvvetler ajanın yapay zekanın işgal ettiği dünyanın kalbine doğru olan yolculuğu anlatıyor.

Broker

Japon yazar-yönetmen olan Hirokazu Kore-eda’nın ilk Kore yapımı işi olan Broker, romantik bir yol filmi. Dokunaklı ve zarif bir şekilde kurgulanmış film, istenmeyen bebeklerin dışarıdaki kutulara bırakılmalarını konu alıyor.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir