Bayburt turizmde fark yaratıyor

Bayburt uluslararası müze ödülleriyle turizmde fark yaratıyor.

Demirözü ilçesinin Beşpınar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ile merkeze bağlı Bayraktar köyündeki Baksı Müzesi’ni, 1 Mayıs-31 Ekim tarihlerinde 85 bin kişi ziyaret etti.

Kent merkezine 45 kilometre mesafedeki Bayraktar köyünde kurulan Baksı Müzesi, 2010’da kapılarını sanatseverlere açtı. Sıra dışı sergileriyle yurt içi ve yurt dışında adından söz ettiren müze yılda ortalama 25-35 bin turisti ağırladı.

İş insanı Kenan Yavuz, Beşpınar köyünde kültür evi kurdu. Yaklaşık 6 yıl kültür evi olarak hizmet veren mekan, 2019’da “resmi özel müze” statüsü kazandı.

“Buraya gelmeyi hiç düşünmeyen bir sürü entelektüel, yabancı bu yıl geldi”

Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Koçan, “Buraya ilk kazmayı vurduğumuzda Amerikalılar geldiler. İnsanlar bakıyor Amerikalılar gelmiş bizim tepeye. Şimdi öyle bir şaşkınlık yok. Bu, çok doğal. Onları çağırıyorlar, onlara ikramlarda bulunuyorlar. Onun için bu tür şeyler hem kültürel hem ekonomik hem de başka anlamda yarar sağlayan şeylerdir.” dedi.

“Kültür ve deneyim turizmini Anadolu’nun her köşesine yaymamız gerekiyor”

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz, “Bu bir köy müzesi için oldukça güçlü bir rakam. Yaptığımız faaliyetlerle, uluslararası alanda elde ettiğimiz başarılarla hem Bayburt’un hem Anadolu’nun güzelliklerini dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir