Balon turlarıyla ünlü Kapadokya: Tur bilgileri ve fiyatları

Dünyanın en iyi balon turu güzergahı olarak seçilen Kapadokya, gökyüzünden manzaranın tadını çıkarma imkanı sunuyor.

Kapadokya ziyaretinde Peri Bacaları, Göreme, Ürgüp ve Avanos gibi doğa harikası yerleri keşfederken bir yandan da balon turunu tecrübe etmek ideal aktivitelerden biridir.

Kapadokya 20 senedir balon turu yapılıyor. Yaklaşık 4-20 km’lik bir alan içerisinde aktivite firması tarafından yapılan organizasyonlara yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 11 km’den hızlı esen rüzgarlı havalarda, yağmurlu ve fırtınalı havalarda uçuşlar yapılmıyor. Hava şartlarının uygun olduğu her dönemde ise balon turları düzenlenebiliyor.

Sivil havacılık Kurumu tarafından denetlenen balon turu işletmeleri, balonların güvenlik önlemlerini alıyor ve misafirlerine zorunlu sigorta yaptırıyorlar.

Hava şartlarına göre 900 metre yüksekliğe çıkılabilen balonlarla yaklaşık bir saat Kapadokya üzerinde tur atılabiliyor. Balonlardaki kişi 10-20 arasında değişebiliyor.

Balon turu saat kaçta başlıyor?

Firmalar genelde balon turları için gün doğumundan öncesini seçiyor. Bunun sebebi, 900 metre yükseklikten gün doğumu izlemek ve Kapadokya’nın üzerine doğan güneşin manzarasını keşfedebilmektir. Dolayısıyla kışın yapılan uçuşlar 05.30’da, yazın yapılanlar ise 06.30’da başlıyor. Ortalama bir saat süren uçuşlar kışın 06.30’da, yazın ise 07.30’da sonlanıyor. Uçuşların hepsi Kapadokya’dan yapılıyor.

Balon turu fiyatları

Firmalar genellikle, otelden alma ve otele bırakma hizmeti veriyor. Ayrıca her firma sabah kahvaltısı ve uçuş tamamlandıktan sonra madalya veriyor.

Yapılan kutlamalar da firmalar tarafından verilen hizmetler arasında. Balon turlarının birbirinden tek farkı ise; uzun ve kısa süreli olmasıdır. Ortalama 60 dakikalık uçuş sunulan paketle beraber 90 dakikalık uçuş imkanı sunan paketler bulunuyor. Her paket içerisinde yukarıda sayılan hizmetler dahildir. Sadece süreleri farklıdır.

Ortalama 60 dakikalık balon turu fiyatı mevsimsel değişiklik göstermektedir. Mart ayı kişi başına 150 -300 EURO, Nisan – Ağustos ayları arasında 170-200 EURO, Eylül – Ekim Aylarında 190-240 EURO. Ancak uçuş süresinin uzamasıyla beraber fiyatlar 350 liraya kadar çıkıyor. Firmaların fırsat sitelerindeki kampanyalarında ise fiyatlar 100 liralık indirimle satışa sunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir