Bali’ye ayak basmak artık paralı!

Turistik cennet olarak bilinen Bali’de, artık giriş vergisi uygulanacak. Turistlerden talep edilen 10 dolarlık giriş ücreti, adanın korunmasına harcanacak. “Love Bali” web sitesi üzerinden ödenmesi gereken bu ücret, geçen yıl 5 milyon turisti ağırlayan adanın sürdürülebilirliği için alınıyor.

Türk ünlülerin de ziyaret ettiği Bali’ye, Kasım 2023’te en çok ziyaretçi gönderen ülke 100 binden fazla ziyaretçiyle Avustralya oldu. Avustralya’yı, Hindistan, Çin ve Singapur izliyor. Ancak, son yıllarda artan saygısız davranışlar, yerel halk arasında rahatsızlığa neden olmuş durumda.

Bir Rus turistin Agung Dağı’nda soyunması, Hindular için kutsal kabul edilen bir yerde ciddi tepkilere yol açtı. Ayrıca, trafik kurallarını ihlal eden turistlerin karıştığı olaylar sonrasında motosiklet kullanımı yasaklanma kararı alındı. Geçmişte Batur Dağı’nda çekilen ve yayılan bir video da adada tartışmalara neden oldu.

Bali, turizm gelirini sürdürmek için sadece turistleri çekmekle kalmayıp, aynı zamanda saygılı ve sorumlu bir ziyaretçi kitlesi oluşturmak için adımlar atmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir