Balıklı Göl gizemini korumaya devam ediyor

Erzurum’da yer alan Balıklı Göl’ün gizemli hali ilgi çekiyor. Kaynağı bilinmeyen gölün su seviyesi, sıcak havalara rağmen azalmıyor.

Gizemiyle ilgi odağı olmaya devam eden gölün su seviyesi yaz aylarında azalmadığı gibi kış mevsiminde de eksi 40’larda dahi donmuyor.

Balık tutmanın yasak olduğu göl ile alakalı birçok efsane anlatılıyor. Ancak gölün kaynağı bilinmiyor ve bulunamıyor.

“Efsaneleriyle tanınan bir göl”

Söğütlü Mahallesi sakinlerinden Şerif Atilla Soylu, balıklı gölün kendine göre bir geçmişi olduğunu belirterek, “Yıllardan beri çocukluğumuzdan beri balıklı gölde hem yıkandık hem yüzdük. Buranında kendine göre bir geçmişi var. Erzurum’da Söğütlü köyünde bulunan balıklı gölün kadim tarihi belli değil. Kim tarafından yapıldı, kim buldu belli değil. Türk tarihi geniş bir coğrafyaya sahip. Bu coğrafyada da efsaneler oldukça fazla. Balık gölümüzde bunlardan birisi. Buranın kadim tarihi çok belli değil. Ne zaman ve kim tarafından yapıldığı belli değil. Ama birçok efsaneye konu olmuş. Özellikle Bilge Seyidoğlu Hoca bura ile alakalı detaylı bilgileri kitaplaştırmış ve efsaneleri geleceğe taşımış. Atatürk Üniversitesi hocalarından Zeki Başer’de aynı şekilde burası ile alakalı ciddi araştırmalar ve yayınlar yapmış. Balıklı gölün çevresi son yıllarda belediyemiz tarafından düzenlendi ve huzur dolu bir alan haline getirildi. Burada birde dilek taşımız bulunuyor.  Dilek taşımıza gelirsiniz, taşı taşa tutturma yerleri var” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir