Bakanlık harekete geçti: İzmir’e Halkapınar Olimpik Yüzme Havuzu yapılıyor

İzmir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapımına başladığı Halkapınar Olimpik Yüzme Havuzu, 2024 yılının sonunda hizmete vermeye başlayacak.

Atatürk Stadyumu Spor Kompleksi Yerleşkesi’nde inşa edilmeye başlanan Halkapınar Olimpik Yüzme Havuzu, 2024 yılının sonunda açılacak. Havuz tamamlandığında 1 adet 10 kulvarlı olimpik yüzme havuzu, 1 adet trablemli atlama havuzu, 1 adet çocuk çırpınma havuzu ile 900 kişilik tribüne sahip olacak.

2023 yılının başında başlayan inşaatın şu an yüzde 25 seviyelerinde tamamlandığını ifade eden şantiye şefi Asım Aydın, “Kaba imalatlar seviyesine geçildi. İnşallah 2024 yılı sonuna doğru havuzumuzu hizmete açacağız. Havuz olarak kompleks bir yapı. Atlama havuzu, olimpik yüzme havuzu ve çocuk havuzu olmak üzere üç ayrı havuzdan oluşuyor” dedi.

Aydın, tesiste bulunan olimpik havuzunun uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabileceğini de ifade etti.

Çocuk havuzu tamamlandı

20 metre derinliğinde bin 543 fore kazığın çakıldığı tesisin inşaatında zemin iyileştirme imalatları bitirilirken, çocuk havuzu da tamamlandı. Atlama havuzu imalatları devam eden tesisin inşaatında olimpik yüzme havuzunun da temel imalatları sürüyor.

Tesiste ayrıca fitness salonu, spa merkezi, çok amaçlı salon, kafeterya, soyunma odaları ve yönetim odaları da yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir