Bakan Ersoy: “Bu etkinliklerin her biri çok önemli”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Kültür Yolu Festivali Tanıtım Toplantısı’nda konuştu

Bakan Ersoy, yarın başlayacak Bursa Kültür Yolu Festivali’nde Filistin konusuna dikkati çeken etkinliklere de yer vereceklerini belirterek, “Bu etkinliklerin her biri çok önemli, çok değerli.” dedi.

Kentin kültür ve tarih varlığına dair farkındalığı ulusal ve uluslararası anlamda ne denli geniş bir kitleye kazandırabilirlerse Bursa’nın sosyal ve ekonomik hayatında o denli fark yaratabileceklerini vurgulayan Ersoy, “İlk günden başlayarak Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yapılış amacı ve nihai hedefi de tam olarak budur. Bölge bölge, il il bu farkı mümkün kılmaktır. Bu yıl festival şehirlerimiz arasına kattığımız Bursa için bunu gerçekleştirmenin çok güçlü bir adımını atıyoruz. Bu vesileyle Bursa Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’a, Bursa Büyükşehir Belediyesine, Bursa’daki çok değerli turizm ve kültür, sanat paydaşlarımıza ayrıca katılımlarıyla festivalimize değer katan bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın da eşsiz organizasyonun dünyanın en kapsamlı ve en büyük festivalinin bir parçası olduğunu ifade eden Ersoy, şunları söyledi:

“1-9 Haziran’da konserlerden sergilere, söyleşilerden atölyelere, lezzet duraklarından çocuk etkinliklerine, tiyatro, opera, bale ve sinema, temsil ve gösterimlerine uzanan 9 günlük bir kültür, sanat şöleni Bursalılarla buluşacak. Yaklaşık 1000 sanatçımızın performans, eser ve gösterilerini içeren 500’e yakın etkinlikle bu festivalde eğlenmekten öğrenmeye farklı deneyimler yaşanacak. Bütün vatandaşlarımızı unutulmayacak anlara ve anılara açılan bu kapıdan içeriye davet ediyoruz. Festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler için 50’ye yakın mekan belirledik. Kültür merkezleri, tiyatrolar, hem özel hem de bakanlığımıza bağlı müzeler, sanat galerileri, kütüphaneler ve açık alanlar etkinliklere ev sahipliği yapacak.”

“Gerçekler mutlaka kazanacak ve Filistin mutlaka özgür olacaktır”

Bakan Ersoy, festivalin önceki durağı Şanlıurfa’da olduğu gibi Bursa’da da Filistin’i konu alan etkinlikler yapılacağını aktararak, şunları belirtti:

“Kendisi de İsrail’in bir suikasti sonucu hayatını kaybeden usta karikatür sanatçısı merhum Naci el-Ali’nin Filistin’in özgürlük mücadelesine bir simge haline gelen çocuk karakteri ‘Hanzala’ sergisi Türk-İslam Eserleri Müzesi’nde olacak. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Halil Necipoğlu ile insanlık sahnesi Filistin şiirleri ve konseri gerçekleştirilecek. Hüdavendigar Parkı yazlık sinema ‘Büyük Gelen Palto’ filminin gösterimine ev sahipliği yapacak. Ayrıca filmin yönetmeni Nawras Abu Saleh ile Rıza Oylum’un katılacağı ‘bir film, bir yönetmen, Filistin sineması üzerine’ söyleşisi düzenlenecek. Bu etkinliklerin her biri çok önemli, çok değerli. Yaşanan kıyıma, insanlık suçlarına, bunların süregeldiği onlarca yıllık tarihe dair lütfen hafızamızı taze ve güçlü tutalım. Bu etkinlikleri her şeyden önce bu amaca hizmet edecek bir hatırlatıcı olarak görün. İsrail, insanlık tarihinin utanç silsilesinin bir parçası olmaktan kurtulamayacak. Dünya kirli çıkarlar uğruna mazlumu zalim, zalimi mazlum gibi göstermek için elinden gelen her şeyi yapsa da biz unutmadıkça çocuklarımıza bu hafızayı, bu gerçekleri aktardıkça asla başaramayacaklar. Gerçekler mutlaka kazanacak ve Filistin mutlaka özgür olacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir