Şahdağ

Azerbaycan’ın gözde kayak merkezi Şahdağ

Türkiye’den vizesiz gidilebilen yurt dışı destinasyonları arasında yer alan Azerbaycan’daki kayak merkezilerinden Şahdağ, kış turizmini seven yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarının başında geliyor.

Şahdağ Kayak Merkezi

Azerbaycan’ın ilk ve en büyük kayak merkezi, başkent Bakü’ye 180 kilometre mesafedeki Gusar ilinde, ülkenin doğa harikası mekanlarından Şahdağ Milli Parkı’nın yakınlarında yer alıyor. Temeli 2009’da atılan, 2011’den itibaren ise kademeli olarak faaliyete geçen Şahdağ Turizm Merkezi, bugün 108 hektar kayak alanı ve 23 kilometrelik farklı zorluk derecesine sahip kayak pistleri ile turistlere hizmet veriyor. Kayakçılar, farklı noktalardaki 5 teleferiği kullanarak 17 yamaçtan kayabiliyor.

Pistleri saatte yaklaşık 15 bin kayakçı kullanabiliyor. Suni kar makinelerinin bulunduğu Şahdağ Turizm Merkezi’nde bu sayede karın az olduğu zamanlarda bile kayak yapmak mümkün. Şahdağ Turizm Merkezinde kış sezonu aralık ortalarında başlıyor, mevsim şartlarına da bağlı olarak genellikle nisana kadar sürüyor.

Merkezde, yaklaşık 1200 yatak kapasiteli, 3, 4 ve 5 yıldızlı seçeneklerle 5 otel bulunuyor.Bakü’ye yakın olması nedeniyle özellikle hafta sonları Şahdağ Turizm Merkezi’nde yoğunluk yaşanıyor.

Tufandağ Kayak Merkezi

Azerbaycan’ın kış turizmi destinasyonlarından biri de Bakü’ye yaklaşık 220 kilometre mesafede bulunan Tufandağ Kayak Merkezi. Ülkenin doğa harikası illerinden biri olarak kabul edilen Gebele’de yer alan Tufandağ Kayak Merkezi, 2014’ten itibaren kayakçılara hizmet veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir