Azarbaycan’ın sembol şehri Şuşa’da “Türk Dünyası Kültür Başkenti” etkinlikleri başladı

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinin sembol şehri Şuşa’da, “Türk Dünyası Kültür Başkenti” etkinlikleri başladı.

Açılış etkinliğine, Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, TÜRKSOY üyesi ülkelerden yetkililer ve davetliler katıldı.

Bakan Kerimli, Şuşa’nın Azerbaycan tarihi ve kültüründe önemli yere sahip olduğuna işaret ederek, işgal döneminde kentteki tarihi ile kültürel anıtların Ermenilerce yıkıldığını ve tahrip edildiğini vurguladı.

Kerimli, “Bugün, Şuşa ve tümüyle Karabağ, intibah dönemini yaşamaktadır. Şuşa’nın tarihi ve kültürel yönleri şehre geri kazandırılıyor.” ifadesini kullandı.

TÜRKSOY’un 30. kuruluş yılını da kutlayan Kerimli, “Şuşa’da çok sayıda etkinlik yapacağız. Ekimde Şuşa’da ‘1. Türk Dünyası Kültür Forumu’ düzenlenecek.” diye konuştu.

“Şuşa, Türk dünyasının birlik, beraberlik ve kardeşliğinin sembolüdür”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, bir zamanlar işgal altında bulunan bu toprakların artık acı ve kederin değil özgürlüğün, bağımsızlığın ve kardeşliğin mekanı olduğunu dile getirdi.

Raev, “Daha dün, bu kadim topraklarda silah sesleri, mayın patlamaları duyulurken bugün, bu topraklarda tüm Türk dünyasının türküleri söyleniyor, Karabağ’ın uçsuz bucaksız yüce dağlarında Türkün bayrağı dalgalanıyor. Şuşa, Türk dünyasının kültür başkentidir. Şuşa, Türk dünyasının altın köprüsüdür. Şuşa, bugün Türk dünyasının birlik, beraberlik ve kardeşliğinin sembolüdür.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir