Az masrafla keyifli tatil yapabileceğiniz rotalar

Seyahat etmek her ne kadar pahalı bir hobi olarak görülse de ekonomik olarak uygun rotalar çizerek az masrafla gezmek de mümkün. Özellikle yurt dışı seyahatleri kur farkı nedeniyle hem yeme içme hem de ulaşım ve konaklama harcamalarıyla göz korkutuyor. Bu nedenle lüks ve masraflı bir hobi olarak kabul edilen yurt dışı seyahatleri genellikle rafa kaldırılıyor.

Fakat bu ön yargıları yıkacak az masraflı tatil rotaları da yok değil.
Tatil yaparken yurtiçiyle sınırlı kalmadan sınırların dışına çıkarak da gönül rahatlığıyla masrafsız bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. Ek olarak vizesiz hatta pasaportsuz yalnızca kimlik kartınızla gidebileceğiniz ülkeleri tercih ederek daha da ucuza alternatif tatil planı yapabilirsiniz.

Gitmeyi planladığınız şehrin ucuz olması dışında da seyahat masraflarını azaltacak ipuçlarına başvurabilirsiniz. Ucuza uçak bileti, erken rezervasyon gibi stratejik planlarla tatilinizi uyguna getirebilirsiniz.

Bosna Hersek

Balkanlar denilince akıllara ilk gelen ülke Bosna Hersek, doğası, tarihi mirasları ve mimarisiyle popülerliğini sonuna kadar hak ediyor. Osmanlı miraslarının izini sürmek için de Bosna Hersek, tam biçilmiş kaftan. Başkent Saraybosna’da Osmanlı kültürünün etkileri günümüzde de devam ederken sokaklarda Türkçe konuşmalar duymak ve Türk yemekleriyle karşılaşmak sizi evinizde gibi hissettirecek. Katolik Batı Roma, Ortadoks Doğu Roma ve güneyine de Osmanlı eklendiği için “Balkanların Kudüs’ü” olarak adlandırılan Saraybosna’da bulunan pek çok eser Osmanlı dönemine ait.

Mostar Köprüsü

Bosna Hersek’te 2. Dünya Savaşı’nı simgeleyen Sönmeyen Ateş Anıtı ve Umut Tüneli’ni ziyaret edebilirsiniz. Bosna Hersek’in en önemli yapısı mimar Hayreddin tarafından 9 yıllık bir çalışma sonucunda tamamlanan Mostar Köprüsü, Bosna’da kesinlikle görmeniz gereken yerlerden.

Gürcistan

Türk vatandaşlarının en çok gittiği ülkelerden biri olan Gürcistan, başkenti Tiflis ve popüler şehri Batum ile uygun fiyatlı bir tatil sunuyor. Başkentin ortasından geçen Kura Nehri şehri ikiye bölerken nehrin kıyısına inşa edilmiş tarihi ahşap binaları ve modern köprüleriyle adeta geçmiş ve gelecek arasında bir harmoni oluşturuyor.

Eski Tiflis

Bir yanda Karadeniz’in yemyeşil doğası diğer yanda Sovyet ve Kafkasya’nın estetik mimarisi ve modern grafitlilerle bezenmiş sokakları sizi oldukça şaşırtacak. Tüm şehri gezmek için 3 gün yeterli fakat Eski Tiflis bölgesini gezmek için 1 gününüzü ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü Eski Tiflis, mimarisiyle gözlere şenlik verirken fotoğraf çekmelere doyamayacaksınız.

Tiflis’in Abanotubani bölgesi olarak bilinen çok meşhur sülfür hamamlarında sağlığa iyi gelen doğal kaynak suyunda sülfür banyosu deneyimi yaşamalısınız. Türk vatandaşlarının Gürcistan’a yalnızca kimlikle girebiliyor olması da ülkeyi cazip kılan faktörlerin başında geliyor.

Endonezya

Dünyanın en gözde balayı tatili merkezi olan Bali tanınan Endonezya, kış mevsiminin yaşanmadığı sıcak ülkelerden. Yaz, kış fark etmeksizin ekonomik bir tatil yaşayacağınız Endonezya’da hem yeşile hem masmavi denize doyabilirsiniz. Güneydoğu Asya ülkelerinin ortak özelliklerinden yeşili bol, denizi berrak ve el değmemiş doğasıyla ülkede heyecanlı bir keşfe hazır olun.

Endonezya’da yalnıca deniz, kum, güneş tatili değil antik volkanik kraterin meydana getirdiği Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı ile vahşi yaşamı yakında izleyebileceğiniz Tanjung Puting Ulusal Park’larında ülkeye özgü deneyimler de tadabilirsiniz.

Güney Afrika

Afrika’nın en gelişmiş ülkesi Güney Afrika Cumhuriyeti, ortalama sıcaklığın 13 derece olduğu ılıman iklimiyle turistlerin sıklıkla tercih ettiği uygun fiyatlı alternatif tatil rotası. Afrika denilince akıllara gelen safari görüntülerinin tam aksine bildiklerinizi unutturacak rengarenk sokakları ve masmavi plajlarıyla Avrupa esintileri karşısında çok şaşıracaksınız. Özellikle kültür başkenti Cape Town, bu kültür mozaiğini mutfağına, mimarisine, müziğine kadar yansıtmış durumda.

Renkli görüntüsünün ardında acı bir tarih yatan ülkede kölelik tarihine dair izleri de görebilirsiniz. Tarihteki bu büyük ırkçılık olaylarının şahidi materyallerin sergilendiği Köle Barınak Müzesi’ni de mutlaka görmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir