Aydın’daki Belenova Yaylası Karadeniz’i aratmıyor

Aydın’daki 1200 rakımlı Belenova Yaylası, sosyal tesisleri, havası ve muhteşem manzarası ile dört mevsim ziyaretçi akınına uğruyor.

Belenova, 1200 metre yüksekliğiyle Aydın’ın en yüksek noktalarından birinde yer alıyor. Serin yaylası, sosyal tesisleri, havası ve muhteşem manzarası ile vatandaşların yıl boyu ilgisini çekiyor.

Belenova Yaylası, zeytin ve zeytinyağından, incirden, doğal ürünlerden oluşan ekonomik leziz yerel yemekleri ve geleneksel köy kahvaltısı, buz gibi havası ile serinlemek isteyenler için cazibe merkezi oldu.

Aydın ve Denizli’ye ortalama 90 kilometre mesafede olan bölge “Aydın’ın Uludağ”ı olarak adlandırılıyor. Küçük Ova, Koca Ova, Arap Deresi göletleri ve tesisin hemen yanı başındaki muhteşem manzaralı Belenova Göleti ile dikkat çeken Belenova Yaylası Karadeniz’i aratmıyor.

Kuyucak Belediyesi tarafından 2018 yılında yapılan ve içerisinde kır lokantası, çocuk oyun alanı, otopark, yaya yürüyüş yolu, koşu yolları, futbol, voleybol ve basketbol sahası, köy ürünleri satış alanları bulunan ve belediye tarafından işletilen Kuyucak Belediyesi Sosyal Tesisleri, dört mevsim ziyaretçi akınına uğruyor. Şehrin stresinden uzakta doğa ile iç içe aileler doğanın keyfini çıkarırken, çocuklar da çocuk oyun parkında ve spor tesislerinde eğlenebiliyor.

Ormanın doğasına uygun tesis

Ormanın doğasına uygun olarak yapılan belediye tesislerinde misafirler yazın serinlemenin, kışın da yağan karın oluşturduğu beyaz örtünün keyfini yaşıyor. Türkiye’nin en uzun geçiş güzergahları arasında yer alan Karia-Lidya antik geçiş yolu güzergahı üzerinde olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyan bölge, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Afrodisias Antik Kenti, Antiocya Antik Kenti, Yöre Kalesi güzergahı üzerinden Karia-Lidya Yolu denilen Kayran Mahallesi üzerinden Manisa-Alaşehir-Sarıgöl bölgesine inen bir yol ağının da üzerinde bulunuyor.

“Bursa’nın Uludağ’ı varsa Aydın’ın da Belenova’sı var”

Belenova’ya Danimarka’dan geldiğini belirten Hülya Özdemir ise, Kuyucak’ta 44-45 derece sıcaklıktan 21 kilometre sonra 24 derece serinliğe ulaşmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirterek, farklı bir tatil yapmak isteyen herkesi Belonava’ya çağırdı.

Kuyucak Belediye Başkanı Mehmet Çömden de serinlik, doğal yaşam, huzur ve tertemiz bir tabiat arayışında olanları Belenova’ya davet ederek, “Önceki dönem Belediye Başkanımız Metin Ertürk’ün 2018 yılında halkımıza kazandırdığı bir tesisimiz olan Kuyucak Belediyesi Sosyal Tesisimiz adeta saklı bir cennet içerisinde yer alıyor. Bu özelliği ile de yılın dört mevsiminde de insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir yer oldu. Doğayla iç içe, sağlıklı, huzurlu bir ortam arayan herkesi Belenova’ya bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir