Beautiful view of protestant church clock tower on the scenery of lake and mountain in Hallstatt , Austria

Avusturya’nın masalsı köyü Hallstatt

Avusturya’nın Salzkammergut Bölgesi’nde yer alan ve bir göl kasabası olan Hallstatt adeta bir masal diyarını andırıyor. Yılın her mevsiminde doğal güzelliğiyle dikkatleri üzerinde toplayan Hallstatt, Alp Dağları’nın eteğinde bulunuyor.

Bu büyüleyici atmosferdeki küçük kasaba 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınarak koruma altına alındı. Bu dağların arasında bulunan saklı cennet, Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdikten sonra turizminde aşırı bir yükseliş yaşandı. Yılın her mevsiminde binlerce yabancı turist ağırlayan bu şirin köyde huzuru iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Turistlik şehrin içerisinde birçok aktivite yapabilirsiniz. Bunlar; Alp Dağları’nın manzarası eşliğinde göl kenarında yürüyebilir, yemyeşil ormanlarında doğa yürüyüşüne çıkabilir, teleferikle dağa çıkıp eşsiz manzarayı izleyebilir ve tekne turu yapabilirsiniz.

Bu küçük kasabada bulunan tarihi mekanlarda dikkatleri üzerine topluyor. Bunlar; Kalverienberg Kilisesi, Katolik Kilisesi, Arkeoloji Müzesi, Evanjelik Kilisesi, Mezarlık ve Kafatası Sergisi. Ayrıca Hallstatt bir tuz madenine de sahip.

Küçük bir şehir olmasına rağmen tarihiyle ve doğal güzelliğiyle etkileyen Hallstatt, kış mevsiminde de bembeyaz bir örtüye bürünüyor. Diyeceğimiz o ki yılın her mevsiminde apayrı güzelliğe sahip şehri gezebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir