Avusturya’nın masalsı kasabası: Hallstatt

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Avusturya’nın masalsı kasabası Hallstatt; tarihi dokusu ve yemyeşil doğasıyla dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlıyor.

Ülkenin en önemli turizm noktalarından

Avusturya’nın Salzburg eyaletine 60 kilometre mesafede bulunan göl kasabası, dünyanın en eski tuz madenleri ve “Beinhaus” isimli kemik eviyle dünyaca tanınıyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edilen ve ülkenin en önemli turizm noktalarından biri olan Hallstatt’ın nüfusu 1000’i geçmiyor.

Tarihi dokusuyla masalları anımsatıyor

Hallstätter Gölü’nün güneybatı kıyısı ile Dachstein masifinin dik yamaçları arasında kurulan kasabaya ulaşım kara yolu ya da trenle sağlanıyor. Ünlü turizm kasabasına ulaşıldığında “Marktplatz Hallstatt” isimli küçük bir meydan ziyaretçilerini tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor. Merkezinde 16. yüzyıldan kalma evlerin ve kiliselerin bulunduğu kasabanın sokaklarında birbirinden renkli yapılar da yer alıyor.

Dünyanın en eski tuz madeni

Kasabanın yüksek kesimlerine çıkıldığında ise burada ziyaretçileri seyir terası karşılıyor. Terasa yürüyerek veya fünikülerle çıkılabiliyor. Bölgede yer alan tuz madenine gitmek isteyen ziyaretçiler, özel kıyafetler eşliğinde ziyarete açık bölüme indiriliyor.

Büyüleyici atmosferde tekne turu

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden olan masalsı kasabaya gelen seyahat tutkunları, göl üzerinde tekne turu yaparak Hallstatt’ın atmosferini farklı açılardan seyretme fırsatını yakalıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir