Avrupa’nın en büyüleyici masalsı köyleri

BİBURY

İngiltere’nin Gloucestershire kentine bağlı olan Bibury köyü,  yemyeşil atmosferiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Thames Nehri’nin kolu olan Coln Nehri kıyısında bulunan masalsı köy, çay evleriyle harika manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Köyü ziyaret ettiğinizde sizi harika bir doğa manzarası karşılayacak. Bir yandan usul usul akan Coln Nehri,  bir yandan ise yeşillikler içerisinde bulunan taş evler adeta bir kartpostalı andırıyor.

İngiltere’nin en güzel köylerinden biri olan Bibury köyü, tarihi bir köy olarak biliniyor. Geçmişinin Orta Çağ’a kadar dayandığı bilinen Bibury köyünde birçok tarihi mekan bulunuyor. Bu mekanlar arasındaki St. Mary Kilisesi, mimari yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Orta Çağ’ ait detayların yer aldığı kilise,  ince ince işlenmiş oymalarıyla ziyaretçilerini karşılıyor.

Bibury köyünü ziyaret ettiğinizde tarihi mekanları gezebilir, tertemiz doğa içerisinde gezintiye çıkabilirsiniz. Gezintinizde kendinizi masal diyarında gibi hissedeceğinizi söyleyebiliriz.

BLED

Slovenya’nın kuzeybatısında yer alan Bled köyü, turistlerin en popüler uğrak noktaları arasında bulunuyor.  Bled köyünün içerisinde turkuaz rengiyle dikkatleri üzerine çeken Bled Gölü yer alıyor. Bu dağlarla çevrili köyün ortasındaki cezbedici göl, içerisinde bir de ada barındırıyor. Bu ada bir de tarihi bir kiliseye ev sahipliği yapıyor.

Ziyaretçiler tekneyle göle açıldıkları zaman kiliseye de uğruyor. Yerel halk, Bled Gölü’nde balık tutarak geçimini sağlıyor. Gölün çevresinde bulunan balık restoranlarında tutulan balıklar servis ediliyor.

Bled köyü barındırdığı spor aktiviteleriyle de ön plana çıkıyor. Golf ve at biniciliğinin yapıldığı köy, doğaseverlerin de vazgeçemediği yerler arasında.  

Bled köyünde ziyaretçiler hem dağ tırmanışı yapıyor hem de doğa yürüyüşüne el verişi olan topraklarda gezintiye çıkıyor. Her mevsim apayrı bir güzelliğe bürünen köy, kışları bembeyaz örtüyle kaplanıyor, yazları ise yemyeşil orman bitkisiyle hayran bırakıyor.

Bled köyüne özgü olan kremalı keklerin tadına bakmadan köyden ayrılmayın.

COLMAR

Malezya’ya gidip kendinizi rüyada gibi hissetmek ister misiniz? Eğer isterseniz Colmar köyüne gidin ve kendinizi bir rüyanın eşiğinde hissedin.

9.yüzyılda kurulan Colmar köyü, rengarenk evleriyle ve taş döşeli sokaklarıyla ziyaretçilerinin gözlerini kamaştıracak güzelliğe sahip. Bu kadar eski bir tarihe sahip olan köyde, gezebileceğiniz birçok tarihi mekan bulunuyor.

Geçmişi 1600’lere kadar uzanan Kafalar Evi bu tarihi mekanlar arasında. Kafalar Evi’nin üzerinde ilginç kafa figürleri yer alıyor. Günümüzde restoran ve otel olarak kullanılan bu yerde konaklayabilirsiniz.

Colmar köyü müzeleriyle de ziyaretçilerini ağırlıyor. Unterlindn Müzesi, Bartholdi Müzesi, Oyuncak Müzesi ve Doğal Tarih Müzesi’nde birçok tarihi eser sergileniyor. Eğer Colmar köyünün tarihini ve kültürünü öğrenmek isterseniz, bu müzelere gezintiye çıkabilirsiniz.

HALLSTATT

Avusturya’nın Salzkammergut Bölgesi’nde yer alan ve bir göl kasabası olan Hallstatt adeta bir masal diyarını andırıyor. Yılın her mevsiminde doğal güzelliğiyle dikkatleri üzerinde toplayan Hallstatt, Alp Dağları’nın eteğinde bulunuyor.

Bu büyüleyici atmosferdeki köy, 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınarak koruma altına alındı. Yılın her mevsiminde binlerce yabancı turist ağırlayan bu şirin köyde huzuru iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Turistlik şehrin içerisinde birçok aktivite yapabilirsiniz. Bunlar; Alp Dağları’nın manzarası eşliğinde göl kenarında yürüyebilir, yemyeşil ormanlarında doğa yürüyüşüne çıkabilir, teleferikle dağa çıkıp eşsiz manzarayı izleyebilir ve tekne turu yapabilirsiniz.

Bu küçük kasabada bulunan tarihi mekanlarda dikkatleri üzerine topluyor. Bunlar; Kalverienberg Kilisesi, Katolik Kilisesi, Arkeoloji Müzesi, Evanjelik Kilisesi, Mezarlık ve Kafatası Sergisi. Ayrıca Hallstatt bir tuz madenine de sahip.

Küçük bir şehir olmasına rağmen tarihiyle ve doğal güzelliğiyle etkileyen Hallstatt, kış mevsiminde de bembeyaz bir örtüye bürünüyor. Diyeceğimiz o ki yılın her mevsiminde apayrı güzelliğe sahip şehri gezebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir