Avrupa’nın başı dertte: Şimdi de Londra’ya sıçradı

Paris’i istila eden tahtakuruları şimdi de İngiltere’nin başkenti Londra’da görüldü. Victoria hattı metrosundaki tahtakurusu görüntüleri paniğe neden oldu. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, halkı toplu taşıma araçlarında tahtakurusu bulunabileceği konusunda uyardı.

Tahtakuruları ilk olarak Fransa’nın başkenti Paris’te bir sinema salonunda ortaya çıktı. Tüm şehri saran tahtakuruları Yunanistan başkenti Atina’da da görüldü. Haşereler son olarak İngiltere’nin başkenti Londra’ya da sıçradı.

Londra’da Victoria metro hattında bir yolcunun bacağında tahtakurusu olduğunu gösteren videosu sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Evlerde, sinemalarda ve metrolarda kan emen böceklerin sayısı her geçen gün artıyor.

İngiliz the Guardian gazetesi ise İngiltere’nin tahta kurusuna yabancı olmadığını belirtiyor. Çoğu zaman bagajlarda taşınan tahtakuruları yaz aylarında İngilizlerin baş belası haline geliyor.
Haşere kontrol şirketi Rentokil’in eylül ayı verilerine göre 2022’den 2023’e kadar İngiltere’de tahtakurusu istilasında yüzde 65’lik bir artış meydana geldi.

1 yorum
  1. Londra da tahtakurusu olmayan ev nadirdir, bende bir ara baya beslemiştim kanımla 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir