antalya

Avrupalı’nın bu yaz tatil adresi Antalya

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu 2022 turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, 2022 yılının bir önceki yıla göre daha iyi geçeceğini söyledi.

2022’de Antalya 13-14 milyon turist alır

2021 yılında Antalya’nın 9 milyon 100 bin turistle tamamladığını hatırlatan Kavaloğlu, “Ben 2022 yılında özelikle Nisan, Mayıs, Haziran aylarında Türkiye ve Antalya’yı tercih edemeyen turistlerin de gelmesiyle birlikte 13-14 milyon seviyesinde tamamlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Güvenli Turizm

Nisan, Mayıs ve Haziran için çok ciddi rezervasyonlar aldık

Almanya’nın 2021 yılında Ukrayna’nın gerisinde kalarak üçüncü pazar haline geldiğine dikkat çeken Kavaloğlu, bu yıl ise Almanların tekrar ikinciliğe yükseleceğine inandığını söyledi. Gelen rezervasyonların bu yönde işaret verdiğini belirten Kavaloğlu “Bunu yeniden telafi olacağını düşünüyorum. Çünkü Almanlar Türkiye ve Antalya’da tatil yapmak için çok hevesliler. Şu an gelen ilk rezervasyonlar da bunu gösteriyor. Nisan, Mayıs, Haziran ayları için çok ciddi rezervasyonlar aldık. Temmuz ve Ağustos’un belirli dönemleri de çok büyük yoğunluk yaşıyoruz” diye konuştu.

Avrupalı tur operatörleri Antalya’yı programlarına aldı

Kavaloğlu, Antalya’nın Almanya için önemli bir destinasyon olduğuna vurgu yaparak, “Bu destinasyonda güçlü olmayı tercih ediyorlar. Özellikle Avrupalı tur operatörleri, Türkiye ve Antalya’yı programlarına aldılar. Rezervasyon oranı artmak üzere. Baktığımızda 2022 yılında Almanya Rusya ile birlikte başa koşar. Rusya birinci, Almanya da ikinci pazar haline gelir” ifadelerini kullandı.

Alman tatilcilerde her 5 kişiden biri “Antalya” diyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, Avrupa’nın en büyük tatil portallarının verilerine göre, Alman tatilcilerden her 5 kişiden birinin tatil için Antalya’yı seçtiğini söyledi. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için çok ciddi rezervasyonlar aldıklarını aktaran Kavaloğlu, “Almanlar, Türkiye ve Antalya’da tatil yapmak için çok hevesliler. Şu an gelen ilk rezervasyonlar da bunu gösteriyor. 2022 yılını 13-14 milyon seviyesinde tamamlayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Turizmde 2021 yılını 9 milyon 100 bin ile tamamlayan Antalya, 2022’ye hızlı giriş yapıyor. Güvenli turizm sertifikalı otellerde 2021’de tatilini Antalya’da geçirip evlerine dönen turistler, pandemi döneminin devam etmesine karşın 2022 yılında da tatil planlarını şimdiden yapmaya başladı.

Almanya’da yayımlanan iki önemli internet portalının verileri ise Alman turistlerin tatil için Türkiye’yi seçtiğini gösterdi. Avrupa’nın en büyük ortak tatil rezervasyon portalı Holidaycheck ve Almanya kuruluşu Chech24 sunduğu raporlara göre, her 5 kişiden biri tatil için ‘Türkiye ve Antalya’ dediği ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir