Atatürk Kültür Merkezi’ne uluslararası ödül!

İstanbul’un simge yapılarından Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Rusya’da “yılın konser ve tiyatro merkezi” seçilerek uluslararası “BraVo” ödülü aldı

Başkent Moskova’da Bolşoy Tiyatrosu (Büyük Tiyatro) Uluslararası 6. BraVo Profesyonel Müzik Ödülü töreni düzenlendi. Yeniden inşa edilerek abidevi bir eser haline getirilen, İstanbul’un sembol yapılarından AKM, “yılın konser ve tiyatro merkezi” ödülüne layık görüldü.

Türkiye’nin sanat belleğinde iz bırakan İstanbul AKM, yenilenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 29 Ekim 2021’de yeni yüzüyle kapılarını sanatseverlere açmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İstanbul’daki sanat birimlerinin, yerleşik kurum olarak yer aldığı İstanbul AKM, gelişmiş bir teknolojik donanımla tasarlanmış 2 bin 40 kişilik opera salonu, 781 kişilik tiyatro salonu, 410 metrekarelik AKM Galeri ve AKM Çok Amaçlı Salonu ile sanatseverleri ağırlıyor.​​​​​​​

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Atatürk Kültür Merkezinin (AKM), uluslararası prestije sahip Rusya BraVo Ödülleri’nde “En İyi Konser/Tiyatro Mekanı” ödülüne layık görülmesinin kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un büyük gayretleriyle kültür alanında hayata geçirdiğimiz projeler dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizin kültür-sanat hayatına kazandırdığımız, kültürel hafızamızda önemli bir yer tutan AKM, Rusya’da yılın konser ve tiyatro merkezi seçilerek uluslararası ‘BraVo’ ödülüne layık görüldü ve bizi gururlandırdı.”

AKM’ye verilen BraVo Uluslararası Profesyonel Müzik Ödülü’nü, merkez adına Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç aldı.

Yenilenen merkezin 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış töreniyle sanatseverlerle buluştuğunu hatırlatan Bilgiç, “Dünya çapındaki benzer sahnelerin arasında yer alan AKM’nin bu ödülü sonuna kadar hak ettiğine inanıyorum. AKM, en yüksek teknolojik standartlara ve her türlü sanatsal performansa ev sahipliği yapabilecek donanıma sahiptir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir