Asya’nın en iyi sokak yemekleri

Dünyayı keşfederken kültürleri tanımanın en iyi yolu lezzetlerini tatmaktır. Asya’nın pratik ve uygun fiyatlı sokak lezzetleri keşfetmekle bitmiyor. Bir kültürü tanımaya çalışırken meşhur yemeklerini tatmak, ülkenin tarihi hakkında bile izlenim sahibi olmanızı sağlayabilir. Özellikle sokak yemekleri, toplumun damak zevkiyle kültürünün harmanlanmasının bir ürünü olarak size ülke hakkında fikirler verebiliyor.

Kore sokak yemekleri

Asya mutfağı, Türk damak zevkine pek hitap etmemesi nedeniyle toplumumuzda ön yargıyla karşılanıyor. Ancak Asya’nın sokak lezzetleri hem pratikliği hem de uygun fiyatlı olmalarıyla çeşit çeşit farklı lezzeti deneyimlemenizi sağlıyor. Kimi zaman alıp yolsa yürürken yiyebileceğiniz kimi zaman ise bir köşe başında taburede oturup tadabileceğiniz yemekler Asya’nın otantik kültürünü dolu dolu yaşaman fırsatı sunuyor.

Asya kültürünün birbirinden ilginç ve leziz yemeklerini keşfetmek istiyorsanız yazımız tam size göre.

TTEOKBOKKİ- GÜNEY KORE

Tteokbokki

Güney Kore mutfağında hemen hemen her yemeğin içinde kullanılan silindir biçimdeki pirinç keklerinden yapılan tteokbokki, Kore sokaklarında en çok karşınıza çıkacak sokak yemeğidir. Pirinç kekinin acılı biber salçası ve baharatlarla terbiye edilerek hazırlanan yemek pratik bir şekilde tüketiliyor ve lezzetiyle de pişman etmiyor.

SATAY- ENDONEZYA

Güney Asya ülkelerinde Endonezya başta olmak üzere birçok ülkede tadabileceğiniz satay, sosla servis edilen, terbiyeli, şiş ve ızgara etlerden oluşan bir yemek.

Satay

Diğer Güney Asya ülkelerinde olmasına rağmen satayın Cava mutfağına dayandığına dair inançlar olması nedeniyle orijinal lezzet için Endonezya’da yemenizi öneriyoruz. Asya’nın en bilinenlerinden olan satay, minik tavuk parçalarının minik şişlere geçirilmesiyle sunulan yemek ya da ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak da tercih ediliyor.

TAKOYAKİ- JAPONYA

Takoyaki yani ahtapot topları, Japonya sokaklarında dolaşırken bile kolayca tüketebileceğiniz bir yemek. Unlu karışımın içerisine koyulan ahtapotların özel tavada kızartılmasıyla yapılan takoyakinin içinde genellikle taze soğan, zencefil turşusu bulunuyor. Üzerine ise özel takoyaki sosu, mayonez, yeşil laver ve kurutulmuş palamut rendesi eklenerek servis edilir.

CHAR KWAY TEOW-SİNGAPUR

Char Kway Teow, Singapur’un en popüler sokak yemeklerinden biridir. Bölgelere göre çeşitlilik görülse de genellikle yassı pirinç eriştesi, karides, fasulye filizi, yumurta, frenk soğanı ve Çin sosisi ile yapılır. Tüm malzemelerin kızartılmasıyla yapılan char kway teowu sipariş verirken sosisin domuz etli olmaması gerektiğini hatırlatmayı unutmayın.

KLUAY TOD- TAYLAND

Tropikal meyve cenneti Güney Asya’da meyvelerle yapılmış bir yemek şaşırtmıyor olsa gerek. Tayland’ın pazarlarında bolca karşımıza çıkan muz, bu defa yemek tezgahlarında sizi ağırlayacak.

Kluay tod

Tombul ve yeşil kabuklu muzun soda, pirinç unu ve şekere bulanarak kızartılmasıyla yapılan kluay tod, son olarak hindistancevizi ve susamla tekrar kızartılarak servis ediliyor. Bambaşka bir kültürde meyve kızartması denemek için Tayland, doğru tercih olacaktır.

PAD THAİ- TAYLAND

Uzak Doğu mutfağının olmazsa olmazı noodle ile yapılan bir sokak yemeğini listemize almazsak olmazdı. Tayland’ın meyve ve soslarla elde edilen yemeklerinden bir diğeri olan pad thai ise Asya’nın en meşhur sokak yemeklerinden. İçinde hint hurması, yeşil limon, yer fıstığı ve eklenen pad thainin tavuklu, karidesli ve tofulu olmak üzere üç çeşidi bulunuyor. Bu ana malzemelerin yanı sıra soya filizi, lahana ve havuç da eklenen pad thai servise hazır hale getiriliyor.

PHO BO- VİETNAM

Dünyanın en ilginç yemek kültürüne sahip ülkesi olarak görülen Vietnam’da sebze, meyve, otlar, pirinç, et ve baharatlar bir arada kullanılıyor. Düşük yağ ve yüksek karbonhidrat içeren yemekler, bölgelere göre çeşitlilik göstermektedir. Pho bo ise Vietnam’ın ikonikleşmiş sokak yemeklerinden. Sığır yahnisi çorbası olarak tercüme edebileceğimiz pho bo, fasulye filizi, nane, fesleğen ve et dilimlerinin kaynatıldık sonra erişte eklenmesiyle oluşan doyurucu ve besleyici bir lezzettir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir