Artvin de kayak merkezine kavuştu: Atabarı sezonu açtı!

2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı’ndaki Atabarı Kayak Merkezi’nde Artvin’de etkili olan kar yağışının ardından kayak sezonu başladı.

2009 yılından itibaren İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Atabarı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının 65 santimetreyi buldu. Ekiplerin pistleri kayak için uygun hale getirmesiyle telesiyej ve teleski hizmete açıldı.

Merkezde, zorluk derecesine göre 2 pistte 595 metre uzunluğunda telesiyej ve 159 metrelik teleski bulunuyor. Kayak severleri ağırlamaya başlayan merkezde birbiriyle bağlantılı toplam 1200 metre uzunluğunda iki pist bulunuyor.

Hafta sonunu kayak merkezinde geçirmek isteyen kayak severler kayak yapmayı bilenler kayak takımlarıyla bilmeyenler ise kızaklarıyla pistin tozunu attırdılar. Bölgede kayak sezonu boyunca olabilecek olumsuzluklara karşı Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri görev alıyor. Artvin’in Murgul ilçesinden gelen Ahmet Topaloğlu, kendi yaptıkları kızakla kaymanın keyfini çıkarak Atabarı Kayak Merkezinin Artvin için biçilmiş bir kaftan olduğunu söyledi.

Arkadaşlarıyla birlikte Rize’den gelen Melisa Çepni ise hafta sonunu değerlendirmek için geldikleri ifade ederek ”Hava çok güzel, pist çok güzel burada atmosfer harika. Mutlaka kışın değerlendirilmesi gereken bir yer diye düşünüyorum. Mutlaka kayak severlerin buraya gelmesini öneriyorum” dedi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir