ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını açtı

10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, ATO Congresium’da kapılarını açtı. 152 galeri ve sanat evinden 1600 sanatçının eserleriyle zenginleşen fuar, Estonyalı sanatçı Kirill Grekov’un “Cumhuriyet ve Kadın” adlı özel heykeliyle dikkat çekiyor.

Fuarda Türk ve yabancı sanatçılar, resim, heykel ve seramik alanında eserlerini sergiliyor. Mustafa Ayaz, Devrim Erbil, Ahmet Umur Deniz gibi usta ressamların yanı sıra genç yeteneklerin eserleri de görülebiliyor.

Ressam Zeynep Munzur, fuarın sanatçılar için bir buluşma noktası olduğunu vurgulayarak, sanatseverlerle etkileşimde bulunmanın ve yeni dostluklar kurmanın keyifli bir deneyim olduğunu anlattı.

Usta ressam Bedri Baykam, fuarın Ankara’nın sanat hayatına önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti. Cumhuriyet’in 100. yılında, sanatın gelişimi için en az 15 modern sanat müzesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Seramik sanatçısı Atila Çakır, fuarın kültür sanat hayatına olumlu katkılar sunduğunu belirterek, sanatçıların eserlerini sergileyip sanatseverlerle buluşmanın keyifli olduğunu söyledi.

ArtAnkara, 10 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek ve paneller, söyleşiler, konserler gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir