Arkeoloji ve Haleplibahçe Mozaik müzeleri yeniden ziyarete açılıyor!

6 Şubat depremlerinin ardından Mart 2023’te yaşanan sel afeti sonrası ziyarete kapatılan Arkeoloji ve Haleplibahçe Mozaik müzeleri, bu ay içinde kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor

Şanlıurfa’da yer alan ve selden etkilenen müzeler, tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaklaşık 11 ay sonra tekrardan ziyaretçileriyle buluşacak.

“Şu an açılış noktasına gelmiş bulunuyoruz”

Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ, “Özellikle müzemizin eksi birinci katında bulunan elektrik, mekanik sistemleri olumsuz etkilendi ve müzemizin ziyarete kapatılması söz konusu oldu. Ancak mayıs ayında başlatılan onarım çalışmalarında çok hızlı yol alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özellikle bölge illerden müzenin eserlerinin yeniden hazırlanmasına, tasnifinin yapılmasına ve temizlenmesine yönelik büyük destek sağlandı. Bölge illerden, Ankara’dan, İstanbul’dan alanında uzman restoratör arkadaşlarımız Şanlıurfa Müzesi’ne geldiler ve burada selden etkilenen eserlerin temizlenmesine, tasnifine yönelik çalışmalara başladılar. Biz kısa süre içerisinde aslında eserlerimizin hepsini toparlayarak güvenli yere aldık. Bu alanlarda gerekli temizleme, tasnif, sayım işlemlerini tamamladık ve güvenli bir yerde eserlerimizi muhafaza etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Uludağ, “Özellikle Şanlıurfa’nın ülke turizminde, dünya turizminde çok önemli bir yerde bulunması ve turizmcilerin buraya çok büyük ilgi göstermesi ve şu an içerisinde bulunduğumuz Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nin dünyanın en nitelikli ve özel müzelerinden biri olması sebebiyle müzemizi açma noktasında çalışmaları çok hızlandırdık ve şu an açılış noktasına gelmiş bulunuyoruz. Müzemizi şubat ayı içerisinde inşallah açmış olacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir