Antik turizm merkezi Gölyazı sezonu açtı

Bursa’nın incisi Gölyazı, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kapılarını ziyaretçilere açtı. Binlerce yıllık tarihi ve eşsiz doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Roma ve Bizans dönemlerine uzanan zengin geçmişiyle dikkat çeken Gölyazı, antik kalıntıları ve doğal cazibe noktalarıyla her yıl ziyaretçilerini büyülüyor.

Gölyazı’nın sembol yapılarından biri olan Apollon Tapınağı ve antik tiyatro, Valilik ve Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek ziyaretçilere sunuldu. Kız Adası’nda bulunan ve ilgi çeken tarihi eserler arasında yer alan Aziz Panteleimon Kilisesi’de, bölgenin mistik atmosferini yaşamak isteyenleri cezbediyor.

Gölyazı'nın tarihine ve kültürüne tanıklık etmek isteyen ziyaretçiler için tekne turları da unutulmaz bir deneyim sunuyor. Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi'ne bağlı tekneler, misafirlerine güvenli ve keyifli bir gezi imkanı sunuyor. Bu yılki fiyatlar kişi başı 100 TL ve tekne kapasitesi dört kişi olarak açıklandı.

Gölyazı’nın Muhtarı Mustafa Cihanoğlu, turizmin geliştirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, misafirleri daha iyi ağırlamak için çalıştıklarını anlattı. Ayrıca, ‘Ağlayan Ağaç’ olarak bilinen köprünün çevresinde yapılan düzenlemelerle bölgenin estetiğinin artırılacağını söyledi.

Gölyazı’nın doğal güzellikleriyle bezenmiş atmosferi ve zengin tarihi mirası, her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekmeye devam ediyor. Gölyazı, misafirperverliği ve benzersiz deneyimleriyle unutulmaz bir destinasyon olmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir