“Antik kent koridoru” turizme katkı sağlayacak

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmasıyla “turizm merkezi” olarak bilinen Antalya, antik kentleri, ören yerleri ve kültürel miras öğeleriyle ön plana çıkıyor.

Ziyaretçilerin doğa ve tarihin iç içe uzandığı kalıntıların arasında dolaşabildiği, görkemli yapıları inceleyebildiği antik kentlerin ve ören yerlerinin 19’unda kazı çalışmaları sürüyor.

Bölge arkeolojik kazılar sonucunda gün yüzüne çıkarılan Perge, Aspendos, Patara, Xanthos Phaselis, Myra, Lymra, Side, Termessos, Selge ve Olimpos gibi antik kentleriyle de turist çekiyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, “Antalya’nın kıyısında bir kültürel miras koridoru oluşturmak istiyoruz. Alanya Syedra, Alanya Kalesi, Side, Perge, Olimpos, Phaselis ve Patara Antik Kenti’ni içine alan bir koridor oluşturarak Antalya turizmini 12 aya taşıyıp, sezon sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Patara’da deniz feneri ayağa kaldırılıyor

Kaş ilçesinde milattan önce 1. yüzyılın ortalarında 23 kentten oluşan Likya Birliğinin başkenti olarak bilinen Patara, insan yaşamına dair önemli izleri barındırıyor.

Syedra Antik Kenti’nin geçmişi ortaya çıkarılıyor

Tarihi milattan önce 9’uncu yüzyıla dayanan Syedra Antik Kenti, ülke kültürüne kazandırılıyor.

Zoroğlu, “Side Kültüre Miras Projesi’ni başlattık. Bölgede hem bir marka antik kent oluşması, turizmin 12 aya yayılması hem de deniz, kum ve güneşin dışında kültürel miras turizmin daha da artması için bir planlama yaptık. Projelerimizin başarılı olmasıyla Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un talimatıyla Olimpos ve Phaselis’te de benzer proje yürüttük.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir