Antep fıstığı ve kaymağın muhteşem birleşimi: Gaziantep katmeri

Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetleri arasında bulunan, Antep fıstığı ile kaymağın birleşiminden oluşan katmer; yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Türkiye’nin birçok yerine yayılarak üretimi süren Antep katmeri; babadan oğula ve ustadan çırağa aktarılarak günümüze ulaşmıştır.

Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip olan katmer, günün her saati yerli ve yabancı turistlerin damağını şenlendiriyor. Antep fıstığı ve kaymağın birleşiminden oluşan bu lezzet, vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Katmerin yapılışı ve çeşitleri

Katmerin yapım aşamasında hamurun içinde; un, su ve tuz bulunuyor. Yoğurulmasının ardından incecik şekilde açılan hamurun içine kaymak, şeker ve fıstığın eklenmesiyle bu unutulmaz tat oluşuyor. Akıllarda kalan bu lezzetin; simit, yaprak, dolama ve muska olarak çeşitleri bulunuyor.

Şehrin önde gelen lezzetlerinden olan Gaziantep katmerinin; yapım şekli ve ustalık bilgileri zamanla değişerek farklı bölgelere yayılmıştır.

Gastronomi kenti Gaziantep’te gözde lezzetler arasında sıralanan katmer, sunduğu eşsiz lezzet ile ilgi görüyor. Tatlı olarak anılan ancak kahvaltıda bile tercih edilen katmerin sınırları, şehrin dışına çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir