Antalya’nın buğday tarlaları renklendi

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde kışın buğday ekimi yapılan tarlalar, yaz sıcaklarında halı tarlasına dönüşüyor. Farklı renklerde ve modellerde dokunan halılar, geniş bir araziye serilip güneşe bırakılıyor.

Buğday tarlalarının halı tarlasına dönüşmesi sürecinde, ilk olarak sabah erken saatlerde halılar tarlaya serilip ardından gölgelik alanlarda onarılıyor. Öğleden sonra ise halıların diğer yönleri çevrilip akşama kadar güneşlendiriliyor. Nem sebebiyle içerilerinde biriken böceklerden arındırılan halılar, güneşle birlikte birbirinden güzel renklere bürünüyor.

Döşemealtı ilçesinde uzun süredir halı alım ve satışının yanında onarımını da yapan Halil Börekçi, bu yıl tarlasına 2 bine yakın halı serdi.

Halıların tamamının yün dokuma olduğunu belirten Halil Börekçi, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinden gönderilen halılar olduğunu söyledi. Bu halılar arasında nadir bulunanlar ve yüksek fiyatlardan satılanlar da var.

Havanın oldukça sıcak olduğu şehirde halı güneşlendirme işleminin çalışanlar açısından zorlu olduğunu belirten Börekçi, “Her yıl olduğu gibi yine halı tarlasını faaliyete geçirdik. Halılarımız burada güneşlendirilip daha sonra yıkanıp sahiplerine teslim edilecek. Bu işlemle hem halıya zarar veren bakteriler arındırılıyor hem de yün iplik güneşte kendi rengini buluyor.” dedi.

Bölgenin farklı noktalarındaki halı tarlaları, turizme katkı sağlıyor. Fotoğraf meraklıları halı tarlalarına yoğun ilgi gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir