“Antalya’nın Alpleri” olarak bilinen Eğrigöl fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

Antalya’nın Alpleri olarak bilinen Geyik Dağlarının eteklerindeki Eğrigöl, baharın gelmesiyle fotoğrafçıların uğrak mekanlarından biri oldu.

İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin arasında yer alan Geyik Dağları eteklerindeki Eğrigöl, baharın gelişiyle açan rengarenk çiçekleriyle fotoğraf tutkunlarının yeni rotası haline geldi. Taşeli Platosu’nda 2 bin 350 rakımdaki Eğrigöl’de, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle doğa canlanmaya başladı.

‘Antalya’nın Alpleri’ olarak da anılan bölgede rengarenk açan çiçekler, kırsal alanlarda renk cümbüşü oluşturdu.

Açık alanlarda kıvrılarak göle akan çayların oluşturduğu menderesler arasında boy gösteren çiçeklere ve yemyeşil arazilere ev sahipliği yapan Eğrigöl, karla kaplı dağlarla bütünleşen manzarasıyla fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor.

Bölgeye gelen fotoğraf tutkunları, hem doğayla iç içe zaman geçirme imkanı buluyor hem de manzarayı görüntülemeye çalışıyor.

Eğrigöl fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

Fotoğraf sanatçısı ve gezgin Hasan Sayın, “Bahar aylarında bölgede rengarenk endemik bitkiler açmaya başlar. Çiğdem, sarı çiğdem, yasemin, mavi çiğdem, nevruz, ters lale, ağlayan gelin ve mahcup lale gibi türler bulunur. Bitkilerle ilgilenen kişiler sık sık burayı ziyaret eder. Bölge ayrıca yaz aylarında yürüyüş ve koşu sporları için çok fazla tercih ediliyor. Ancak kaya yapısı itibarıyla tırmanış sporları için elverişli değil” dedi.

Sayın, misafirlere göl çevresinde ateş yakmamaları, çöp atmamaları, bölgedeki bitki ve çiçekleri sökmemeleri uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir