Antalya’da yeni turizm rekoru: Bir günde hava yolu ile 86 bin kişi geldi

Türkiye’nin turizm rekorlarına bir yenisi daha eklendi. Son sevindirici haber Antalya’dan geldi. 17 Haziran Cumartesi günü, kente sadece havayoluyla 86 binden fazla yabancı yolcunun geldiği açıklandı. Açıklamayı, Antalya Valisi Ersin Yazıcı yaptı.


Havaların ısınmasıyla turizm sezonu resmen başladı. İlk rekor Antalya’dan geldi. Sevindirici haberi Antalya Valisi işte böyle duyurdu. “17 Haziran’da 86 bin 278 yabancı yolcu girişi oldu havaalanlarımızdan.”

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden Antalya, sezonu rekorla açtı. 17 Haziran Cumartesi günü, sadece havayoluyla Antalya’ya giden yabancı turist sayısı 86 bin 278 olarak açıklandı. “Aynı gün biz, bin 81 uçak iniş ve kalkışıyla rekor kırdık. O günün toplam yolcu sayısı da 187 bindir. İnen ve kalkan yolcu yerli ve yabancı yolcu sayısı.”

Antalyada yeni turizm rekoru

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33’lük artış yaşandığını açıklayan Vali Ersin Yazıcı, toplam yabancı turist sayısının 4 milyon 695 bin 464’e yükseldiğini kaydetti. Antalya’da geçen yılın aynı dönemine göre 1 Ocak’tan 19 Haziran’a kadarki süreçte gelen turist sayısındaki artış 1 milyon 153 bin oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir