Antalya’da serinlemek isteyenlerin adresi: Uçansu Şelalesi

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesi sınırlarında bulunan Uçansu Şelalesi, sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenlerin uğrak yeri haline geldi.

Torosların zirvesinden doğan, Akdağ ve Geyik dağlarından gelen kar sularıyla beslenen şelale; oluşturduğu manzara ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.

“Gerçekten doğa harikası”

Alman turist Doreen Staeck Möller, sosyal medyada gördüğü şelaleyi gezmek için arkadaşlarıyla program yaptıklarını söyledi. Doğaya hayran kaldığını belirten Möller, “Yol bizi biraz yordu ama geldiğimize değdi. Gerçekten doğa harikası, doğal güzelliği olan bir yer. Özellikle burayı görmek için geldik. Şelale ve göletleri çok güzel, serin ve ferahlatıcı.” dedi.

Sivri bir tepenin üzerinde yer alan kaynak havuzundan çıkan suyun tepeden aşağıya boşaldığı, eşsiz bir doğal güzellik olan Uçansu Şelalesi; Antalya’daki en konforlu piknik alanlarından biri. Şelaleden dökülen sular sizi serinletirken, çevrenizdeki yeşillikler keyifli bir gün geçirmenizi sağlayacak.

Şelalenin bulunduğu alan patika yollarla kaplı olduğu için burada safari yapılabiliyor. Aynı zamanda şelalenin debisi yüksek olduğu zamanlarda da rafting aktiviteleri gerçekleştirilebiliyor. Uçansu Şelalesi, yüzülebilen göletleriyle doğa tutkunlarını ağırlıyor.  Ormanın içinden geçerek ulaşılabilen şelaleye, doğa ve fotoğraf tutkunlarının yanı sıra kamp yapmak isteyenler de ilgi gösteriyor.  

Girişin ücretsiz olduğu şelaleye ilgi giderek artıyor. Şelale, yerli ve yabancı turistler kadar hava sıcaklığının 44 dereceye ulaştığı Antalya’da sıcaktan bunalan yerli halkın da rotasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir