Antalya Kum Heykel Festivali: ‘Uzay Macerası’ başlıyor!

Antalya’nın ünlü Lara sahilinde düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, bu yıl “Uzay Macerası” temasıyla başladı.

Festivalde, dünya genelinden gelen 25 profesyonel kum heykel sanatçısı tarafından 10 bin ton nehir kumu kullanılarak yapılan 200’den fazla kum heykeli sergileniyor.

Festival, her yıl farklı bir tema ile düzenleniyor ve bu yıl uzay temalı heykeller büyük ilgi görüyor. Festival koordinatörü Cem Karaca, ziyaretçilere kum heykelleri gezme ve sanatçıların canlı olarak çalışmasını izleme fırsatı sunulduğunu söyledi.

Ayrıca, festivalde özel bir bölümde uzaya gönderilen ve tarihi öneme sahip roketlerin sergilendiği anlattı. Festival, kültür, sanat ve turizm alanlarında Antalya’nın önemli bir çekim merkezi haline gelmiş durumda ve her yıl 100 binden fazla ziyaretçi ağırlıyor.

Festival boyunca, ziyaretçilere ücretsiz olarak güçlü teleskoplarla uzay gözlemi yapma imkanı da sunuluyor. Ayrıca, çocuklar için özel bir alanda kum heykeli yapma ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Uzay temalı heykeller arasında Star Trek, Star Wars, Elon Musk'un Space X Dragon 2 Kapsülü gibi eserler de bulunuyor.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir