Ankara’da TEKNOFEST coşkusu yaşanıyor

Cumhuriyetin 100.yılında Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST, teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST; Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumla gerçekleştiriliyor.

Teknofest’te düzenlenen Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa gösterisi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Teknofest’e her yaştan ziyaretçiler katılım sağlıyor.

30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Teknofest; Teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, eğitici atölye etkinlikleri, simülasyon deneyim alanları, planetaryum gösterimleri ve sahne gösterileri ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Alanda gerçekleştirilecek olan hava gösterileriyle bu yıl da herkesin gözü yükseklerde olacak. Türk Yıldızları, Solo Türk, HÜRKUŞ, GÖKBEY, AKSUNGUR, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka etkinlik süresince TEKNOFEST semalarında gösteri yapacak.

TEKNOFEST alanını gezen gençlerden Buğra Yazar, “Çok beğendim, burası çok güzel. Uçakları gördüm, helikopterleri gördüm, arabaları gördüm, paraşütle atlayanları gördüm.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir