Ankara’da ne yenir? Ankara’nın en meşhur lezzetleri

Ülkemizin başkenti ve tarihteki yeri ile ön plana çıkan Ankara…

Ankara mutfağı tüm Türkiye’den göç alması nedeniyle ilk defa ziyaret edenleri şaşırtabilecek çinsten.

Ankara yemekleri; hem et hem sebze sevenlere, hamur işi olmadan yapamayan veya çorba düşkünlerine hitap ediyor. Merkezi konumda olduğu ve göç aldığı için her yörenin lezzetini burada bulabilirsiniz. Bunun yanında Ankara’nın kendine has lezzetleri de mevcut.

Peki, Ankara’da ne yenir? İşte Ankara’ya gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken 10 lezzet…

1- Tutmaç Çorbası

Nohut, erişte ve yoğurt ile hazırlanan tutmaç çorbası, Ankara, Kütahya ve Bingöl mutfağında çok sevilen lezzetler arasındadır. Ortalama 20-25 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

2- Toyga Çorbası

Buğday, nohut ve yoğurtla hazırlanan toyga çorbası, sıcak başlangıçlar için idealdir. Yöresel malzemelerle hazırlanan bu çorba, nane ile zenginleştirilir.

3- Homaça

Ankara’nın Akyurt, Çubuk gibi ilçelerinde çok sevilen homaça, coğrafi işaretli bir yemektir. Kemikli etin pişirilmesiyle hazırlanır. Yalnızca 4 malzemeden oluşur. 

4- Ankara Tava

Ankara yemekleri denildiğinde ilk akla gelen lezzet, Ankara tavasıdır. Kökeni Kafkaslara dayanan bu yemek, şehriye ve kırmızı et karışımından oluşur.

5- Öllüğün Körü

Çankaya ile özdeşleşen öllüğün körü, kıyma ve erişte ile hazırlanır. Bazı yörelerde peynirli versiyonları da mevcuttur. Çevredeki yörelerde de sevilen bir lezzettir.

6- Entekke Böreği

Kıymalı harç ile hazırlanan entekke böreği, yarım ay şeklinde kapatılır. Kenarlarına çatal yardımıyla şekil verilir. Kızartma usulüyle pişirilir.

7- Fesleğenli Beypazarı Kurusu

Ankara’nın meşhur Beypazarı kurusunu evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Taze fesleğen ile zenginleştirilen Beypazarı kurusu, atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.

8- Beypazarı Güveci

Kuşbaşı et, pirinç ve domates ile hazırlanan Beypazarı kuşbaşılı güveç, Ankara’nın en sevilen lezzetlerinden biridir. Ankara’daki restoran ve lokantalarda sunulan bu lezzeti, evde kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz.

9- Çubuk turşusu

Bildiğiniz kornişon turşu değil. Hayır. Buradaki salatalıklar daha farklıdır. Tombul sosis gibi duran kornişon turşulara nazaran çubuk turşusu sondan başa incelen bir yapıya sahip farklı cinste salatalıkla hazırlanır. Neredeyse her yemeğin yanında yenebilir.

10- Yemlik Cacığı

Yemlik otu, yoğurt ve salatalık ile hazırlanan yemlik cacığı, Ankara’da yemeklerin yanında tüketilen bir cacıktır. 15 dakikada sofralardaki yerini alır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir