Başkent Ankara’da gezilecek 5 yer

Bir başkentten fazlası olan Ankara, çok köklü bir tarihe ve birbirinden etkileyici doğal güzelliklere sahiptir. Halk dilinde denizi olmamasıyla çok anılan bu kentte göller denizin yerini almış gibi. Şehrin simgesi Kızılay Meydanı, gençlerin nabzının attığı Bahçeli 7. Caddesi Ankara ruhunun hissedildiği en güzel yerlerdir. Şimdi hep beraber başkentimizde görmeniz gereken en önemli beş yere bir göz atalım.

1 Anıtkabir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir, sadece Ankara değil Türkiye Cumhuriyeti için de önemli bir yere sahiptir. Ziyaret ederken içindeki Kurtuluş Savaşı Müzesini gezmeyi unutmayın. Müze dört bölümden oluşmaktadır. Geziye başlayacağınız yer Atatürk’ün kullandığı eşyaların sergilendiği bölümdür. İkinci bölümde sizi en önemli üç savaşın anlatıldığı bir panorama karşılıyor. Üçüncü bölümde Milli Mücadele ve devrimlerin anlatıldığı alan geliyor. Son olarak ise Mustafa Kemal Atatürk’ün kütüphanesi yer alıyor.

2 Ankara Etnografya Müzesi

Girişinde Atatürk’ün sizi karşıladığı bu müze Türkiye’de yapılan ilk müze olma özelliğine sahip. Anadolu’nun bakır, çini, maden sanatı gibi bir çok değerini içinde yaşatıyor. Anıtkabir’in inşası tamamlanana kadar Atatürk’ün mezar yeri olarak da kullanıldı. İstiklal ruhunu buram buram hissedeceğiniz müzede geleneksel Türk kıyafetleri, madeni tabaklar, çinilerden yapılmış silahlar, ahşap eserler gibi birçok kültür öğesini göreceksiniz.

3 Seğmenler Parkı

Ankara’nın sembolik parklarından biri olan Seğmenler Parkı aktivite ve anıtlarla dikkat çekmektedir. İçinde havuzlar, gezi alanları ve amfi tiyatro alanı sizleri karşılıyor. Parkın ismini aldığı Ankara Seğmenler anıtı da burada. Pedallı su sporları da yapabileceğiniz bu park Ankara’yı gezerken soluklanabileceğiniz önemli noktalardan biridir.

4 Hamamönü

Ankara’nın tarihi semti olan Hamamönü eski mimari yapısıyla gelenleri büyülemektedir. 17,18 ve 19. dönem klasik Osmanlı evleri Ankara’nın görülmesi gereken önemli yerlerinden biridir. Her köşede hala tarihi dokusunu kaybetmeden sıralanan konaklar, camiler sizlerin Osmanlı dönemine küçük bir yolculuk yapmasını sağlayacak. İçinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni ziyaret etmeyi de unutmayın.

5  Hacı Bayram Cami

Başkentin Osmanlı hatta biraz da Selçuklu mimarisini yansıtan en güzel camisini görmeden gezimizi tamamlamış olmayız. 1429 senesinde Hacı Bayram Veli tarafından yaptırılan camii tarihi ve manevi değeri, mimarisi ve bahçesinde bulunan iki türbesiyle turistlerin uğrak noktalarından biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir