“Anadolu’nun Topkapı Sarayı” tarih tutkunlarını ağırlıyor!

“Anadolu’nun Topkapı Sarayı” olarak nitelendirilen ve 8 medeniyete ev sahipliği yapan Çorum Müzesi, tarih tutkunlarını ağırlıyor

Türkiye’deki sayılı mimari eserler arasında yer alan müze, barındırdığı 15 bin eserle ziyaretçilerini yüzyıllar öncesine götürüyor.

Tarih ve estetik bir arada

1914 yılında hastane olarak inşa edilen ve ardından okul hizmeti veren 110 yıllık bir geçmişe sahip Çorum Müzesi, Türkiye’deki sayılı mimari eserler arasında yer alıyor. Çorum Müzesi, sadece ev sahipliği yaptığı eserlerle değil aynı zamanda binasıyla da ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatıyor.

Nadide eserler sergileniyor

Ziyaretçilerini unutulmaz bir tarih yolculuğuna çıkaran müzede Hattuşa Şapinuva, Alacahöyük, Eskiyapar ve Resuloğlu gibi arkeolojik kazı alanlarında bulunan tarihi eserler sergileniyor.  

“Çorum 8 bin yıllık bir geçmişe tanıklık ediyor”

Çorum Müzesi’nin 1914 yılında hastane olarak hizmet vermeye başladığını belirten Müze Müdürü Metin Çakar, 2003 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen binanın müze olarak hizmet verdiğini hatırlattı. Çorum’un Kalkolitik dönemden bugüne 8 bin yıllık bir geçmişe tanıklık yaptığını belirten Çakar, “Çorum’da yürütülen 5 farklı arkeolojik kazıdan çıkan özellikle eski çağ ve Hatti döneminden ve Hititler döneminden kalma pek çok eser Çorum Müzesi’nde ziyaretçileri bekliyor.” dedi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir