Tarihin ve doğal güzelliklerin bütünleştiği şehir: Konya

Kültür ve inanç turizminin önde gelen şehirleri arasında yer alan Konya, huzurlu ambiyansıyla ziyaretçilerine eşsiz bir gezi rotası sunuyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, geçmişten günümüze uzanan zengin tarihi ve kültürel yapısıyla öne çıkıyor.

“Konya modeli belediyecilik”

Konya Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışmalarla şehrin zengin kültürel mirasını ve tarihi dokusunu yerli ve yabancı turistlerle buluşturmaya devam ediyor. Herkesi Konya’nın binlerce yıllık tarihinde yolculuğa çıkaran bu projeler, aynı zamanda şehrin turizm potansiyelini artırıyor.

Konya’nın tarihini keşfedebileceğiniz kültür durakları

Dârü’l-mülk Sergi Sarayı

Türkiye’nin zengin kültürel mirasını tarih tutkunlarıyla buluşturan Dârü’l-mülk Sergi Sarayı; “Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi” ve “Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi” başlıkları altında iki ayrı koleksiyona ev sahipliği yapıyor. “Dârü’l-mülk İhya Projesi’nin” bir istasyonu olan Depo No: 4; sanat galerisi, kafe ve atölye birimleriyle ziyaretçilerin ilgisini topluyor.

İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi

Medeniyetimizden bizlere kalan değerlerin korunması ve aslına uygun bir şekilde ihya edilmesini hedefleyen İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi’nin bünyesinde Konya Panorama Müzesi, Semâhâne, konferans salonu ve derslikler yer alıyor.

Mevlana Müzesi

1926 yılında ziyarete açılan ve Selçuklu dönemi mimarisinden etkiler taşıyan Mevlana Müzesi, yıl boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Mevlana Müzesi içerisinde bulunan Hazreti Mevlana’nın sandukası başında dua eden ziyaretçiler, Mevlana Hazretleri’nin kıyafetlerini ve eski döneme ait eşyaları inceleme şansını yakalıyorlar.

Beyşehir Turizm Tanıtım Merkezi

Dünya Mirası Listesi’ndeki Eşrefoğlu Camii’nin yanında bulunan Beyşehir Turizm Tanıtım Merkezi’nde; Beyşehir’in tarihi, kültürel ve coğrafi zenginlikleri tanıtılıyor.

Konya Panorama Müzesi

Hz. Mevlana’nın hayatı, yaşadığı bazı sembol anlar ile 1200’lü yılların Konya’sının canlandırıldığı Konya Panorama Müzesi, sergi alanı ve dünyadaki 25 mevlevihanenin yer aldığı maketiyle tarih tutkunlarını ağırlıyor.

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi

Türkiye’nin en büyük ahşap konstrüksiyonlu kamu binası olma özelliğini taşıyan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’ün tüm ayrıntıları ziyaretçilerle buluşturuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir