“Anadolu’nun Çin Seddi” olarak adlandırılan Diş Kayalıkları turizme kazandırılacak

Sivas’ın İmranlı ilçesinde bulunan ve “Anadolu’nun Çin Seddi” olarak adlandırılan Diş Kayalıkları turizme kazandırılacak.

Diş Kayalıkları’nın uluslararası düzeyde tanıtılması ve turizme kazandırılması kapsamında çalışmalar yürütülüyor.

Sivas’ın turizm potansiyelinin arttırılması yönünde çalışmalar yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “Anadolu’nun Çin Seddi” olarak adlandırılan Diş Kayalıkları’na giderek bölgede incelemeler gerçekleştirdi. Vali Şimşek, Diş Kayalıkları’nın keşfedilmemiş ve saklı kalmış çok önemli jeolojik yeryüzü şekli olduğunu ifade etti.

“Yaklaşık 5 kilometre uzunluğa sahip”

Bölgenin Çin Seddi’ni anımsattığını dile getiren Vali Şimşek, “Burası yaklaşık 5 kilometre uzunluğa sahip. Biz buraya ‘Anadolu Duvarı’ diyoruz. Yöresel tabiriyle Diş Kayalıkları deniyor. Amacımız öncelikle bu önemli dünya mirasını korumak ve bizden sonraki nesillere aktarmaktır.” dedi.

“Diş Kayalıkları turizme kazandırılacak”

Doğa harikası Diş Kayalıkları’nı uluslararası düzeyde tanıtmak istediklerini belirten Vali Şimşek, “Amacımız bölgeyi turizme kazandırmak. İşte bu maksat istikametinde çalışıyoruz. İnşallah hocalarımızın ve üniversitelerimizin ortaya çıkaracakları akademik raporlar istikametinde bir yol haritası belirleyeceğiz ve buranın tanıtılması yönündeki çalışmalarımıza hız vereceğiz.” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir