Amasra’ya turist akını: 10 yılda 3,5 kat artış yaşandı

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle her mevsim ilgi toplayan Amasra’ya gelen ziyaretçi sayısı 10 yılda 3,5 kat arttı

Mutfak kültürüyle de öne çıkan şehir 2013’te 600 bin olan ziyaretçi sayısını yaklaşık 3,5 kat artırarak geçen yıl 2 milyon 200 bin turisti ağırladı. Ziyaretçilerin 400 binini konaklamalı, 30 binini kruvaziyer gemileriyle gelenler, kalan kısmını da araç giriş çıkış verilerine göre belirlenen günübirlikçiler oluşturdu.

Temiz kumsalları ve doğayla bütünleşen güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan şehir; Helenistik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda esere ev sahipliği yapıyor

“Amasra olarak Karadeniz’in lokomotifi haline geldik”

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mete Ayyıldız, Amasra’da yılın turizm açısından verimli geçtiğini, 6 bin olan ilçe nüfusunun yaz aylarında 60 bine çıktığını belirterek, “Yaz sezonunda özellikle Ramazan ve Kurban Bayramları tatilleriyle birlikte Amasra olarak güzel bir sezon geçirdik. Misafirlerimizin memnuniyeti ve geri dönüşleri çok iyiydi. Bu anlamda Amasra olarak Karadeniz’in lokomotifi haline geldik. Fatih Sultan Mehmet’in ‘Çeşm-i Cihan’, yani ‘Dünyanın gözü, göz bebeği’ olarak ifade etmesi ve UNESCO Miras Listesi’ne aday olmamızı sağlayan kalemiz, kültür turizmi açısından ilçeye olan ilgiyi artırıyor. Gastronomi değerimiz de çok önemli. Misafirlerimiz, balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürüne hakim ilçede günlük balık çeşitleri ve yöresel sebzelerden oluşan marka tescilli Amasra salatasını tatma imkanı buluyor.” dedi.

Ayyıldız, kruvaziyer turizminin de ziyaretçi sayısını artırdığına değinerek, “Rusya’dan gelen misafirlerimiz bölgenin en güzel, memnuniyet seviyesi en yüksek yeri olarak Amasra’yı belirtiyorlar. Misafirlerimizin memnun olduğunu görmek bizleri daha da heveslendiriyor. Amasra’mızın kültürel değerlerine sahip çıkarak, balık ve salatasını yaşatarak bölgemizde misafirlerimizin mutlu olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir