Amasra’ya Rus akını: Yolcu gemileriyle 16 bin turist geldi

Amasra Limanı, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesiyle deniz hudut kapısı ilan edildi. Kente giriş yapan Rus turist sayısı, 13 ayda 16 bin kişiyi aşarak büyük bir artış gösterdi. Bu süreçte toplamda 23 Rus yolcu gemisi limana demirledi.

Amasra, doğal güzellikleri, denizi, kültürü ve tarihi zenginlikleriyle ünlü bir turistik destinasyon olarak Rus turistler için cazip destinasyonlardan biri. Sonbaharın ilk kafilesinde 795 Rus turist ve 423 personel bulunuyor. Kafile Rusya Ukrayna Savaşı’ndan 6 ay sonra başlayan ve 13 aydır devam eden süreçte bölgeye gelen Rus turist sayısını 16 binin üzerine çıkardı.

Turistler, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve tekrar gelmeyi planladıklarını ifade ederken, yıl sonuna kadar daha fazla Rus turistin bölgeye gelmesi bekleniyor. Amasra Limanı’na yapılan seferler, bölgeye ve ilçe turizmine önemli katkılar sağlıyor. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, seferlerin kent ekonomisine ciddi katkı sağladığını belirtirken, her seferde ortalama 700 yolcu geldiğini ve bu sayının bazen 900’e çıktığını açıkladı.

Amasra Limanı, deniz hudut kapısı ilan edilmesinin ardından 1 Ağustos 2022 tarihinde ilk gemiyi ağırlamıştı ve o zamandan beri sürekli seferlerle yaklaşık 15 bin 500 turisti bölgeye çekti. Bu artış, Amasra ve çevresinin ekonomisine de olumlu katkılarda bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir