Akdeniz’in incisine yelken açın

Muğla’nın gözde ilçesi olan Fethiye, turkuaz denizi, doğa ile iç içe koyları ve tarihi dokusuyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Doğanın tarihle buluştuğu büyüleyici bir ambiyansa sahip olan şehir, hem huzurlu bir tatil arayanların hem de ekstrem spor tutkunlarının vazgeçilmez rotaları arasında bulunuyor.

Fethiye’ye nasıl gidilir?

Fethiye’nin mavi sularına Türk Hava Yolları’nın Dalaman Havalimanı veya Milas-Bodrum Havalimanı’na gerçekleştirdiği uçuşlarıyla kavuşabilirsiniz. Yepyeni bir hikayeye yelken açacağınız bu seyahatinizde Türk Hava Yolları’nın sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak unutulmaz bir seyahat deneyimleyebilirsiniz.

Fethiye’ye ne zaman gidilir?

Akdeniz’in incisi olan Fethiye, özellikle yaz aylarında büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

Fethiye’de gezilecek yerler

Kelebekler Vadisi

Doğal güzelliğiyle hayran bırakan Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin gözde rotaları arasında bulunuyor. Birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altında bulunan vadi; tırmanış, tüplü dalış ve yamaç paraşütü gibi ekstrem sporların da gerçekleştiği bir alan olarak macera tutkunlarını ağırlıyor.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu’nda sadece masmavi suların keyfini sürmekle kalmayıp dağcılık ve yürüyüş gibi aktivitelerle gününüzü renklendirebilirsiniz.

Ölüdeniz

Fethiye plajları denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Ölüdeniz, masmavi denizi, beyaz kumları ve yemyeşil ağaçlarla çevrili alanlarıyla büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

Kabak Koyu

Fethiye koyları arasında en bilineni olan Kabak Koyu, tertemiz deniziyle kendisine hayran bırakıyor. Unutulmaz manzaralar sunan bölgede kamp yapabilir ve Aladere Şelalesi’ni keşfedebilirsiniz.

Kayaköy

Taş evlerden oluşan tarihi şehir Kayaköy, Fethiye’nin köklü tarihini daha yakından tanımak isteyenlere eşsiz bir fırsat sağlıyor.

Fethiye’de yapılabilecek aktiviteler

Yamaç paraşütü yapın

Fethiye’ye geldiğinizde mutlaka yapmanız gereken aktivitelerin başında, yamaç paraşütü geliyor. 1975 metre yüksekliğindeki Babadağ, yamaç paraşütü için dünyanın en güzel uçuş noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Paraşütle Fethiye semalarında süzülürken, sadece Ölüdeniz’i değil, Eşen Ovası’nı ve Dalaman sahillerini rahatça görebilirsiniz.

Tekne turlarına katılın

Tekne turları, tatilcilerin en çok tercih ettiği aktiviteler arasında bulunuyor. Siz de limandan hareket eden tekne turlarına katılarak adaları keşfedebilir ve farklı maceralara yelken açabilirsiniz.

Likya Yolu’nda yürüyüş yapın

Likya Yolu’nda yapacağınız yürüyüş sırasında Kabak koyunda denize girebilir ve antik kentlerin gizemini keşfedebilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar mevsimi bölgenin büyüleyici ambiyansını keşfedebileceğiniz en uygun zaman dilimleri arasında yer alıyor.

Fethiye’ni mavi sularında kano ve rafting yapın

Fethiye’nin mavi sularında kano ve rafting yaparak manzaranın tadına varabilirsiniz. Dinlendirici ambiyansıyla sizleri karşılayan Fethiye’de heyecanı doruklarda yaşayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir