Aigai Müze ve Turist Karşılama Merkezi çalışmalarında sona gelindi

Yunusemre Belediyesi tarafından yürütülen, Aigai Müze ve Turist Karşılama Merkezi’nin yapımı tamamlandı.

Tarihi ve kültürel alanda çalışmalar yürüten Yunusemre Belediyesi, Aigai Antik Kenti Kazı Evi’nin yanına müze ve turist karşılama merkezi inşa etti.

Çalışma hakkında bilgilendirme yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Yunusemremiz’in sanayi ve tarımın yanı sıra tarih turizmini de öne çıkarmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aigai Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarına desteklerimizin yanı sıra Aigai Antik Kenti Kazı Evi’nin yanına Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle ‘Müze ve Turist Karşılama Merkezimizi’ inşa ettik. Medeniyetlere yüzyıllarca ev sahipliği yapmış kadim şehir Manisa’mızda tarihi gün yüzüne çıkarmak ve bölgemizin turizm alanında da cazibe merkezi olması için üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Aigai Antik Kentimizde yapılan arkeolojik çalışmalarda gece gündüz tarihin gün yüzüne çıkması için emek harcayan genç kardeşlerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında vatandaşların vakit geçirebileceği ve sosyal aktivitelerde bulunabileceği alanlar yer alıyor. Bu bağlamda Aigai Müze ve Turist Karşılama Merkezi’nde bulunan etkinlik ve atölye alanlarına katılım sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir