Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı 200 bin kişiyi ağırladı

Bitlis’te yer alan ve dünyanın en büyük İslam mezarlığı olan Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı yaz aylarından itibaren yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti.

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde bulunan bölge, üzerlerindeki kabartmalar, motifler, kitabeler ve yazılarla tarihe ışık tutan abidevi mezar taşlarıyla ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor.

“Sakin Şehir” unvanına sahip olan Ahlat’a gelen ziyaretçiler, İslam tarihinin en önemli miraslarından Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı gezme şansını yakalıyor.

8 bin 200 mezarı bünyesinde barındıran 210 dönümlük dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı, turizm sezonunun sonlarına yaklaşılmasına rağmen ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.

Siirt’ten gelerek mezarlığı ziyaret eden Öznur Güzel, “Siirt’te yaşıyorum. Siirt’ten buraya ailemle birlikte geldim. Buranın tarihi yapısını çok merak ediyordum. Buraya geldiğimiz zaman taşların üstündeki motifler ve dokular çok hoşumuza gitti. Birçoğunun üstünde de farklı farklı dillere göre açıklamalar yapılmış bu da çok güzel. Her dilden ve her ırktan insanlar düşünülmüş. Çevremdekilere de gelmelerini tavsiye edebilirim. Bu taşların bozulmadan bu zamana kadar gelmesi çok güzel ve bizim burada tarihe verdiğimiz önemi de açıklamaktadır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir