Açık hava müzesini anımsatan şehir: Kapadokya

Türkiye’nin en popüler turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya; eşsiz güzellikteki vadileri, büyüleyici doğası ve açık hava müzeleri ile mutlaka deneyimlenmesi gereken bir gezi rotası sunuyor

Kapadokya’ya ne zaman gidilir?

Ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunan Kapadokya’da tatil yapacağınız zamanı, gerçekleştirmek istediğiniz aktivite türlerine göre belirleyebilirsiniz.

Kapadokya’da gezilecek yerler

1. Uçhisar Kalesi

Şehrin en güzel seyir noktalarından biri olan Uçhisar Kalesi’nde gün batımını seyredebilir veya buradaki tünellerde eşsiz bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

2. Göreme Açık Hava Müzesi

Bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Göreme Açık Hava Müzesi, peri bacaları ve tarihi kiliseleriyle arkeoloji tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

3. Güvercinlik Vadisi

İsmini tarihte burada yaşayan insanların kayaları oyarak açtığı güvercin yuvalarından alan Güvercinlik Vadisi; doğa yürüyüşü ve bisiklet gibi sportif aktivitelerle ziyaretçilerini ağırlıyor.

4. Ihlara Vadisi

18 kilometrelik yürüyüş parkuruyla tarih ve kültür meraklıları tarafından ilgi toplayan Ihlara Vadisi’nden sıcak hava balonlarını izleyebilir ve bu eşsiz doğa manzarasını fotoğraflayabilirsiniz.

Kapadokya’da yapabileceğiniz aktiviteler

1. Güvercinlik Vadisi’nde yürüyüş yapın

Güvercinlik Vadisi, Kapadokya’da doğa yürüyüşü yapabileceğiniz en güzel rotalardan biri. Parkur boyunca işaretlenmiş olan yönlendirmeleri takip ederek yürüyüşünüzü tamamlayabilirsiniz.

2. Yeraltı şehirlerini keşfedin

İçerisinde sulama, havalandırma ve ısınma tesislerinin bulunduğu yer altı şehirlerini gezebilirsiniz.

3. Balon turu yapın

Hava şartlarının uygun olduğu günlerde düzenlenen balon turlarına katılabilirsiniz. Şehrin büyüleyici ambiyansının içinde havalanan balonlarda, vadileri tependen gözlemleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir