Pattaya’da neler yapılır?

Tayland’ın en turistik ve en popüler şehirlerinden biri olan Pattaya eğlenceli birçok aktiviteyle dolu. Buraya geldiğinizde eğlenerek gezebileceğiniz aynı z<amanda da büyük keşfiler yapabileceğiniz güzide yerler var. Mutlaka deneyimleneniz gereken bütün aktiviteleri bir araya getirdik.

Eşsiz plajlar, muhteşem adalar Pattaya’da sizleri bekliyor. Çok güzel yaz tatili yapılacak bir kent. pattaya’da yapılacak şeyler kentin içerisinde size keşfi imkanı sunarken aynı zamanda eğlenceli bit tatil imkanı da sağlıyor.

Khao Phra Tamnak’tan Pattaya seyredilir  

Dev Buddha heykeli karşısında durup Tayland Körfezi’nde yer alan bu kenti izlemek mutlaka yapılması gereken bir aktivite. Dünyanın en popüler kentlerinden biri olan Pattaya’nın manzarasını buradan görebilirsiniz.

Mercan Adası’na gidilir

7 kilometre açığında bulunan ada muhteşem bir yer. Diğer bir adı Koh Larn Adası olan bu yer Pattaya kadar kalabalık değil ve mutlaka aktiviteler arasında yer alması gereken bir yer. Adada su sporlarını yapabilirsiniz. Şnorkel ile dalış yapabilirsiniz çok keyifli olacaktır. Deniz canlılarını keşfetmek için daha iyi bir yer yok diyebiliriz.

Koh Samet Adası’nda denize girilir 

Pattaya’da ne yapılır denildiğinde mutlaka yapılması gereken aktivitelerden biri de Koh Samet Adası’nda denize girmek ve güzel bir deniz tatili yapmak. Bembeyaz pamuk gibi kumları ve tertemiz deniziyle herkesin ilgisini çekiyor. Buraya geldiğinizde mutlaka adanın denizine de girmeden gelmeyin.

Pattaya Yüzen Pazarı’nda alışveriş 

Yüzen pazarda bir alışveriş farklı bir deneyim olacaktır. Pazarda bütün tezgahlar ve ürünler alan müşteriler de yüzüyor. Pazar bir nehir üzerine kurulu ve burada bütün hayat yüzen tekneleri üzerine kurulu. Yöresel ürünler ve takı toka gibi hediyelik eşyalar da bulabileceğiniz pazarda bölgeye ait yiyecekler ve meyveler de yer alıyor.

Tropikal ormanlarda zipline yapın 

Pattaya’da yapılacak en güzel aktivitelerden biri de şüphesiz ki ormanların arasından geçen zipline oluyor. Khao Kheow Hayvanat Bahçesi’nde yer alan Flight of the Gibbon ise Pattaya’ya giden turistlerin zipline için özellikle tercih ettiği bir yer. 

Thai masajı yaptırılır

Tayland’a gelip meşhur masajlarından yaptırmamak olmaz. Mutlaka Thai masajı yaptırın ve bütün gezinin yorgunluğunu atın. Çok iyi gelecek ve uzun süre kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir