Boğaz’ın incisi yazlık mekan: Beylerbeyi Sarayı

İstanbul’da gezilecek harika bir gezi adresi Beylerbeyi Sarayı. Muhteşem mimari detayların bulunduğu Beylerbeyi Sarayı ziyaretçilerini ağırlıyor. Boğaz’ın hemen yanı başında duran saray büyük beğeni toplayan ince işlemelere sahip. İçerisinde tarihi miras eserlerin de bulunuyor ve birbirinden farklı bölümlerden oluşuyor. Bahçesinde ise endemik bitkiler bulunuyor. Birçok canlının yaşam alanı olan bu güzide saray bahçesi yaz aylarında serinlemek için çok iyi bir adres.

Beylerbeyi Sarayı Osmanlı Dönemi’nde 1863- 1965 yılları arasında inşa edilmiş. Boğaziçi’nin masmavi manzarasına açılıyor bu güzel tarihi yapının dev kapısı. 19. yüzyıl eseri olan saray döneminin kültürel özelliklerini de çok iyi yansıtıyor.

Beylerbeyi Sarayı

2. Mahmud tarafından yazlık saray olarak inşa ettirilen tarihi yapı harika detaylı işlemelere sahipti. Ancak çıkan yangında saray büyük hasar almış ve Abdülaziz yapıyı tamamen yıkarak yeniden inşa ettirmiş. Bu defa ek yapılarla beraber inşa edilen saray 3 bin metre kare alana yayıldı. Bugünkü görünümünü işte böyle kazandı.

Dışardan bakıldığında tamamen Batı mimari anlayışını yansıtan saray içerideki mimari özellikleriyle Osmanlı mimari kültürünü çok iyi yansıtmaktadır. Dönemindeki önemli siyasi misafirleri ağırlayan bir misafirhane de olduğu biliniyor.

Beylerbeyi Sarayı mimarisi

BEYLERBEYİ SARAYI GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Beylerbeyi Sarayı giriş ücreti tam biletler için 30 TL öğrenciler için 10 TL olarak belirlenmiştir. Bahçe bileti ise 5 TL olarak biliniyor.

Beylerbeyi Sarayı iç mimarisi

BEYLERBEYİ SARAYI KAHVALTI ÜCRETİ?

Beylerbeyi Sarayı’nın bahçe kısmında kafe bulunuyor. Burada çay kahve içebilir eşsiz güzellikteki manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca Beylerbeyi Sarayı kahvaltısını da deneyimleyebilirsiniz. Kahvaltı ücretleri 65 TL’den başlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir