9 yıllık hasret son buluyor! Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası restore ediliyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nın etrafının iyileştirilmesi ve eserin ihtişamına yakışır bir alan oluşturulması amacıyla çevre düzenleme projesi başlatıldı.

Doğal güzellikleri, tarihi çarşıları ve eşsiz lezzetleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini toplayan şehir, restore edilen Ulu Camii ile değerine değer katacak

Çevre düzenleme çalışmaları titizlikle yürütülüyor

Birbirinden farklı 10 binden fazla motifin yer aldığı ve belirli saatlerde cennet kapısı ve taç kapıda beliren namaz kılan insan siluetine sahip Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nın yaz aylarında açılması planlanıyor.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı açıklamada, “Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon süreci tamamlanma aşamasına geldi. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nda çevre düzenleme çalışmaları Sivas İl Özel İdaresi tarafından titizlikle yürütülüyor. İnşallah restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları eş zamanlı olarak tamamlanacak. Anadolu’nun “El Hamra”sı olarak nitelendirilen bu şaheserin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında büyük hassasiyet ve çaba içerisindeyiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir