9 gün tatil turizme çifte bayram yaşattı

Okulların ara tatile girmesi ve Ramazan Bayramı en gözde tatil beldelerinde doluluk oranlarını yüzde 70’e kadar çıkardı. Bodrum’da gecelik fiyatlar kişi başı 2 bin 500 liradan başlayıp, 20 bin liraya kadar çıkarken; Antalya ve Kıbrıs bölgesinde ise üç gece dört gün için ortalama konaklama fiyatı 8 bin 500- 9 bin TL arasında değişiyor.

Uçak Havaalanında Aile Için Bekleyen Çocuklar Seyahat Stok Fotoğraflar &  Aile'nin Daha Fazla Resimleri - iStock

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum’da, Ramazan Bayramı tatilinde, otellerdeki doluluk oranının yüzde 50’ye ulaştığına değinerek, “Oteller hazır, açık olan otellerde müsaitlik de mevcut. Kişi başı gecelik fiyatlar 2 bin 500 liradan başlıyor, 20 bin liralara kadar çıkıyor” dedi.

Bayramda eğlence mekânlarındaki programlara ek olarak kent genelinde de çeşitli etkinliklerin yapılacağını söyleyen Ömer Faruk Dengiz, “Ara tatilin ve bayramın birleşmesiyle dokuz günlük tatil imkânı hepimiz için bir avantaj. Dokuz günlük bayram tatilinde Bodrum’un değişik yerlerinde konserler verilecek ve oteller bu süre içerisinde hizmet verecek.

Turizme çifte bayram

Hava Durumu da o dönemde iyi görünüyor. Bayram için rezervasyonlar elverişli. Sezonun ilk haftalarında, kente gelen uçaklarda yüzde 80 civarında doluluk oldu. Bu olumlu gelişme, her gün yurt dışından dört sefer düzenlenmekte. Mayısın ilk haftalarında Rusya’dan uçuşlar başlayacak. Uçakların doluluğu konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Deniz ve hava yoluyla 1.5 milyon turistin gelmesini sezon başında hedeflemiştik. Bunu umarım yakalayacağız” diye konuştu.

İlçede her bütçeye uygun tatil olanağı bulunduğunu ifade eden Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin de şu bilgileri verdi: “Nisan ayı sonunda tüm oteller açılmış olacak. Umarım alt ve üstyapı sorunları biterse tüm misafirlerimizi iyi bir şekilde ağırlamış olacağız. Bodrum’da her zaman dış pazar önce başlıyor. Nisan ayında dış pazarda daha çok rehavet oluyor. İç pazarda ise genelde 3 ay gibi bir süre söz konusu. Talep şu an iç pazarda aşırı değil. İç pazar misafirlerimiz hep son dakikayı beklerler, buna da hazırlıklıyız. Geçmişte bayram yaza daha çok yaklaştığı için fiyatlar daha da yukarıya doğru seyrediyordu. Sezon başı olması sebebiyle bayramda yüksek bir fiyat öngörüsü yok. Her bütçeye uygun tatil fırsatı var.”

Antalya’ya iç pazar dopingi

Turizme çifte bayram

BAYRAM döneminde özellikle konser ve etkinlik planlaması yapan Antalya ve Kıbrıs bölgesindeki otellerde dolulukların iç pazar özelinde yüzde 50-70 seviyelerine ulaştığını ifade eden tatilbudur.com’un Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Nefesoğlu, “Üç gece dört gün iki yetişkin ve bir çocuk her şey dahil konseptli konaklamalarda fiyatlar Antalya’da bölge ve konaklama tipine göre 5 bin 500 TL’den başlıyor, 45 bin TL’ye kadar değişiklik gösteriyor. Ağırlıklı tercih edilen otellerde ortalama konaklama fiyatı aynı süre için 8 bin 500-9 bin TL bandında” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir