“750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana” sergisi ziyarete açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana” sergisi sanatseverlere kapılarını açtı

Sultanahmet’teki Türk İslam Eserleri Müzesi’nde kapılarını sanatseverlere açan sergide Mevlana, Türk ve İslam Eserleri, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım ile Resim ve Heykel müzelerinin envanterlerinden seçilen eserler yer alıyor.

“Sufinin Yolu”, “Harflerin Estetiği/Sırlı Harfler”, “Derviş Kültürü”, “Dervişin Zarafeti”, “Mistik Yansımalar”, “Mevlevilik”, “Mesnevi” ve “Divan-ı Kebir” gibi bölümlerden oluşan sergi, 1 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

İstanbul Valisi Davut Gül, açılışta yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Gaziantep’teki çalışmalarına şahitlik ettikleri Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve sergiye katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, serginin barış, sevgi ve hikmeti esas alan Mevlana’nın tüm zamanlara ulaşan muhabbetine sahip bir toplumun inşasına vesile olması temennisini dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, serginin Türkiye’deki çok önemli müzelerin koleksiyonlarından eserlerin yer aldığı özel bir çalışma olduğunu belirterek, “Hazreti Mevlana’ya, Konya’ya yakışır bir iş oldu, inşallah bu vesileyle ziyaretçilerimiz onun öğretisini anlama imkanına kavuşacaklar.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir