“750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana” sergisi Türk İslam Eserleri Müzesi’nde!

“750. Vuslat Yılında Hz. Mevlana” sergisi Sultanahmet’teki Türk İslam Eserleri Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor

Mevlana’ya dair çok sergilenmeyen ve bilinmeyen esere ev sahipliği yapan sergi, 1 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan sergide, Mevlana, Türk ve İslam Eserleri, Galata Mevlevihanesi, Sakıp Sabancı, Sadberk Hanım ile Resim ve Heykel müzelerinin envanterinden seçilen eserler bulunuyor.

Sergi, “Sufinin Yolu”, “Harflerin Estetiği/Sırlı Harfler”, “Derviş Kültürü”, “Mistik Yansımalar”, “Mevlevilik”, “Mesnevi” ve “Divan-ı Kebir” olmak üzere 5 temel başlıktan oluşuyor

Sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, “Çok özel bir seçki yapıldı. Şimdiye kadar sergilenmeyen veya çok bilinmeyen önemli eserlere yer verildi. Bir de serginin temel özelliği bana göre, klasik eserlerden, geleneksel sanatlardan başlamış olması ve modern sanatlara varıncaya kadar bir tarihi sürekliliği takip etmesi. Mesnevi’den başlıyor, hat sanatına, Mevlevilikle ilgili kıyafetlere yer veriliyor. Yine tarikatın objeleri, başka pek çok eser yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir