7 asırlık gelenek Sanrıdas Dağının 2300 rakımlı zirvesinde yaşatıldı

Denizli’nin Beyağaç ilçesindeki Sandıras Dağı zirvesinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen Eren Baba etkinlikleri, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Yörükler, Kartal Gölü çevresinde çadırlar kurarak geceyi geçiriyor ve sabah erken saatlerde Eren Baba’ya yaklaşık 5 kilometrelik patika yolu yürüyerek ulaşıyorlar.

Burada dualar okunuyor ve kurbanlar kesiliyor. Yıllardır devam ettirilen gelenek, Türkiye’nin en geniş ve yoğun katılımlı Eren Baba etkinliği olarak öne çıkıyor ve bu ritüellerin yıl boyunca bereket, sağlık ve mutluluk getirdiğine inanılıyor.

Araştırmacı Yazar İbrahim Afatoğlu, bu geleneğin Türkiye’de özgün bir örnek olduğuna dikkat çekerek bu tür etkinliklerin devam etmesi için bazı resmi kurumların destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay da bu geleneğin her yıl Ağustos ayının son perşembesi düzenlendiğini ve 7 asırdır devam ettiğini söyledi. Bu etkinliği destekleyerek yeni nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyleyen Akçay, Herkesi önümüzdeki yılın ağustos ayının son perşembesi Eren Baba etkinliğine davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir