65 milyon yıllık doğa harikası: Levent Vadisi

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi, 65 milyon yıllık geçmişiyle ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor.

28 kilometre uzunluğundaki vadi, Anadolu’nun en önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist, bu doğa harikası vadiyi görmek için Akçadağ ilçesine akın ediyor. Jeolojik deformasyonlar sonucu oluşmuş olan vadide, neolotik çağa ait kalıntılarda bulunuyor.

Jeolojik oluşumlara sahip vadinin duvarlarında bulunan kaya kabartmaları, ziyaretçilerini cezbediyor. Doğaseverlerin ve tarihçilerin uğrak noktası olan Levent Vadisi, adeta tarih kokuyor.

Malatya’nın en gözde merkezi olan Levent Vadisi yüzlerce mağaraya da sahip.

Her yıl Levent Vadisi’nde, ‘Uluslararası Malatya Fotokampı’ ve ‘Levent Vadisi Uluslararası Doğa Sporları Festivali’ düzenleniyor. Böylece 65 milyon yıllık tarihe sahip vadi yaşatılmaya çalışılıyor.

Vadiyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler için birçok aktivite yer alıyor. Bunlardan en önemlisi vadinin tepesine konumlandırılmış olan cam seyir terasında, eşsiz Levent Vadisi’nin manzarasını izlemek. Vadiyi turizm açısından cazibe merkezi haline getirmek için inşa edilmiş olan seyir terası, 240 metre yüksekliğiyle muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor. Seyir terasını ziyaret etmek isterseniz cüzi miktarda ücret ödeyeceksiniz. Ziyaret saatleri ise 09.00 – 18.00

Doğa yürüyüşü, kamp, paraşüt, piknik, kaya tırmanışı gibi etkinlikler için Levent Vadisi biçilmiş kaftan diyebiliriz. Tertemiz bir doğaya sahip olan vadi, ziyaretinizde ruhunuzu dinlendirecek bir atmosfere sahip.

Fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yer olan Levent Vadisi, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda fotoğraf sanatçısı ağırlıyor. Gelen fotoğrafçılar burada kamp yaparak, vadinin bütün güzelliklerinden faydalanıyor.

Bu vadiyi hem günü birlik ziyaret edebilir hem de vadide konaklayabilirsiniz. Kamp yapmak benlik değil derseniz de, vadiye yakın bölgelerde konaklayabileceğiniz otel ve pansiyonlar bulunuyor.

NE YENİR?

Bu gezinti iştahınızı açacak tabi. Burayı ziyaret ettiğimizde ne yiyeceğiz? derseniz, bölgeye ait yöresel yemek olan Akçadağ kömbesinin tadına bakın derim. Enfes bir lezzete sahip olan kömbe, ziyaretçilerin ilk tercihi oluyor.

Aynı zamanda yöreye ait birçok yemek bulunuyor. Tiritli köfte, haşlama içli köfte, ekşili köfte bunlardan yalnızca birkaç tanesi.

Malatya’nın meşhur kayısısının da tadına bakmadan gitmeyin.

NASIL GİDİLİR?

Malatya şehir merkezinden Levent Vadisi’ne aracınızla 38 dakikada gidebilir, Malatya Havalimanı’ndan ise 25 dakika da vadiye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir