62 kubbe ve 6 minareli Dr. Suat Günsel Camii açılışa hazır

Açılışı 11 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Dr. Suat Günsel Camii 62 kubbesi ve 6 minaresi ile Kıbrıs’ın en büyük camisi olma özelliğine sahip. Açılış töreni, Türkiye ve KKTC devlet protokolünü bir araya getirecek, ayrıca çeşitli Müslüman ülkelerden temsilciler de katılacak. Dr. Suat Günsel Camii, 2013’te atılan temellerden sonra 10 yıl süren çalışmanın sonunda tamamlandı ve 30 bin metrekarelik bir alanda inşa edildi.

Mimari tasarımından vitraylarına, alemlerinden avizelerine kadar tamamen Kıbrıs Türkü'nün yetenekleriyle oluşturulan cami, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti döneminde adaya kazandırılan önemli bir eser olarak tarihe geçecek. 62 kubbe ve 6 minaresi ile dikkat çeken cami, aynı anda 10 bin kişinin ibadet etmesine olanak tanıyor.

Caminin öne çıkan özellikleri arasında altın renkli paslanmaz çelik krom kaplamaya sahip kubbeler ve minareler, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sanatçıları tarafından tasarlanan vitraylar, alüminyum döküm alemler, el işçiliği ile tamamlanan iç mekan süslemeleri, ahşap ve taş işçiliği bulunuyor. Caminin dış alanlarında özellikle Kıbrıs'a özgü beyaz taş kullanılması, halk tarafından yapılan bir ankette belirlenmiş.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir